Over Ons

Legaalrijden.nl is een initiatief van Hector Nieman die tevens de initiatiefnemer is van de LEV petitie. Via de petitie vertegenwoordigen wij tienduizenden gebruikers van LEVs in Nederland. 


Dankzij vooruitgangen in techniek is er een reeks aan nieuwe voertuigen ontstaan. Wij zetten ons in voor en namens de e-mobility community in de Benelux om wetgeving, legalisatie en verzekering mogelijk te maken voor LEVs. LEVs zijn geen speelgoed zoals een Hoverboard, maar gericht op de volwassen forens en bieden serieuze voordelen zoals zeer laag energieverbruik, zero emissie, lage aanschafkosten en snellere reistijden.

PLEV gebruikers in Nederland willen graag meewerken, meedenken en meepraten om hun PLEVs legaal te maken. Nu rijden er veel onverzekerd rond en riskeren daarmee een boete. Wij vertegenwoordigen de gebruikers en discussiëren met politieke partijen, verzekeraars en nieuwsorganisaties over de pijnpunten en mogelijke oplossingen met betrekking tot legalisatie van LEVs.

Lees meer over onze standpunten in de LegaalRijden Position Paper. Je kan hem via deze link lezen of downloaden (PDF alert). 

Voor vragen, opmerkingen en ander contact: vraag@legaalrijden.nl