Posted on

by

in

Wij houden van fietsen maar aanhangers van de Fietsersbond zijn geen fan van PLEV’s

Over het algemeen is vrijwel iedereen enthousiast over PLEV’s. Behalve aanhangers van de Fietsersbond. Blijkbaar is hun motto eigen fietspad eerst en doen ze er alles aan om andere soorten van milieuvriendelijk vervoer de toegang tot hun domein te ontzeggen. Desnoods rijden ze je gewoon van de weg af. Dat kan blijkbaar want ze weten inmiddels ook dat PLEV’s (nog) niet zijn toegestaan op de openbare weg. 

We hebben de afgelopen jaren goed opgelet in het verkeer en als we daar gewoon eerlijk naar kijken dan is er één soort weggebruiker op het fietspad die overlast veroorzaakt en dat zijn de wielrenners. Bij alle ongelukken die we in de zomer zien zijn vrijwel altijd wielrenners betrokken of oudere jongeren die op net iets te snelle elektrische fietsen rondrijden. Het zijn ook de mensen die tegen PLEV’s zijn, ze vergeten alleen een ding, ongevallen met PLEV’s zijn in Nederland nihil. 

Als er in de media iets over PLEV’s opduikt (in dit geval de mogelijke komst van e-steps) verschijnen er meteen ook ongefundeerde berichten van de aanhangers van de Fietsersbond op Twitter. Zo ook deze tweet van een mevrouw van de Fietsersbond. Allemaal aannames en dan op het eind nog even je vrienden op het ministerie taggen want die zijn ook allemaal voor de fietsers. Het gevaar op de weg zijn de fietsers zelf, niet de bestuurders van Persoonlijke lichte elektrische voertuigen. 

In de onderstaande video een voorbeeld van wat je op een mooie zomerdag meemaakt als je met een Onewheel van een fietspad gebruik maakt. Helaas is dit niet een bijzonder voorval maar iets wat we dagelijks zien. Mensen die door het lint gaan omdat je met een PLEV op hun fietspad aan het rijden bent. De Onewheel bestuurder is Hector die ook de petitie is gestart en ja zijn Onewheel was op het moment van dit voorval keurig WA-verzekerd. 

https://www.instagram.com/p/B7wp8XVJhPh/?utm_source=ig_web_copy_link

2 reacties op “Wij houden van fietsen maar aanhangers van de Fietsersbond zijn geen fan van PLEV’s”

 1. Roman avatar
  Roman

  Waar heeft Hector zijn onewheel verzekerd ?

  1. Hector avatar
   Hector

   In deze video had ik een scootmobiel verzekering voor mijn Onewheel. Omdat mijn verzekeraar daarmee een fout had gemaakt ben ik geroyeerd. Mijn Onewheel is nu Officieel verzekerd via een AVP verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *