Posted on

by

in

Wetenschappers zijn negatief over de komst van deelsteps

Het Financieele Dagblad heeft vandaag weer een artikel over deelsteps. Volgens wetenschappers zijn er veel nadelen. Zo zouden er in Europa al 10 tot 15 fatale ongelukken met een deelstep zijn geweest. Ze worden als groen en milieuvriendelijk neergezet maar dat is niet waar. De CO2 uitstoot komt neer op 125 gram broeikasgas per kilometer, meer uitstoot dan reizen met een bus op diesel. Hoe dat komt heeft voornamelijk met de levensduur te maken. Ze gaan maar een paar maanden mee en de productie is milieuvervuilend. 50% van de uitstoot van een deelstep heeft te maken met de korte levensduur en de vervuilende productie.

Deelsteps halen mensen ook niet uit hun auto maar zorgen ervoor dat er minder mensen gebruik maken van openbaar vervoer blijkt in veel Europese steden. Tot zover de kern van het bericht in het FD.

Omdat het FD alleen over deelsteps schrijft voegen wij er nog even voor de volledigheid aan toe hoe het bij persoonlijk gebruik van een e-step zit.

Uit ons onderzoek bleek eerder al dat een e-step bij persoonlijk (owned) gebruik veel goedkoper is. Owned gaat ook 2 tot 3 jaar mee en stoot dus ook aanzienlijk minder CO2 uit. Belangrijk is ook dat het aantal ongevallen nihil is.

Een Persoonlijk Licht Elektrisch Voertuig zoals een e-step haalt wel automobilisten uit de auto. Dat zien we hier in Nederland nu al gebeuren en in de VS is het een trend in drukke steden. Wat ook opvalt is dat men zich bij persoonlijk gebruik veel socialer in het verkeer gedraagt dan het kamikaze gedrag wat we bij deelstep gebruikers zien. Bij owned zien we ook dat de gebruikers heel anders omgaan met hun e-step en ze laten hem ook niet op straat rondslingeren.

Eén reactie op “Wetenschappers zijn negatief over de komst van deelsteps”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *