Posted on

by

in

Webinar over LEVs van ministerie van I&W was informatief

Vanmiddag hebben we deelgenomen aan de webinar van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Doel was om ons te informeren over de stand van zaken voor de totstandkoming van een LEV kader. Denk daarbij vooral aan categorisering en toelating, plek op de weg en de gebruikerseisen.

Dit najaar komt er een outline voor het nieuwe LEV-kader en daar moet de Tweede Kamer over oordelen. In 2021 gaat het ministerie aan de slag met de uitwerking van de wetgeving.

Tijdens de webinar was er geen mogelijkheid om direct met elkaar te spreken maar we konden via een chat wel commentaar geven. Dat resulteerde o.a. in een bevestiging van het ministerie dat een Onewheel geen voertuig is.

Vandaag was er geen plaats voor maar wat we verder nog ter sprake willen brengen is het onderzoek van TNO en de andere onderzoeken waarin LEV eigenaren weg worden gezet als gebruikers van kinderspeelgoed en dat LEVs gevaarlijk zijn. Deze onderzoeken zijn naar de Tweede Kamer gestuurd en geven een vrij negatief beeld over LEVs. Dat willen wij graag nog onderbouwen met feiten de komende tijd. Daarbij is ook de indruk gewekt dat LEV gebruikers geen helm willen dragen. Wij zien een ander beeld in onze achterban.

 

6 reacties op “Webinar over LEVs van ministerie van I&W was informatief”

 1. Jakub avatar
  Jakub

  is het mogelijk om die webinar nog te bekijken? is er een opname hiervan gemaakt?

  1. Peter avatar
   Peter

   Het was een besloten bijeenkomst en het is niet de bedoeling dat we de informatie die het ministerie met ons heeft besproken met derden te delen.

 2. Doménique avatar
  Doménique

  Ik heb het idee dat allemaal nog lang gaat duren voor het gelegaliseerd gaat worden

  1. qbus avatar
   qbus

   als die luie mensen ooit iets gaan doen en niet een stagiere gaan gebruiken die iets maakt net voor de deadline dan gaan we snel legaal stepjes hebben, maar als dat niet gebuurd dan ja

 3. Wesley avatar
  Wesley

  Bah, bah, wat een stroperig proces, maar we willen wel voorloper zijn met verduurzaming.

  1. Kuro avatar
   Kuro

   Dat is alleen voor het imago. Imago van LEVs zijn niet zo goed door de Stint en daar wil geen minister zich over buigen. Trouwens zijn ministeries echt dramatisch als het gaat om deadlines of daadwerkelijk iets voor elkaar krijgen, dus dit kan nog jaren gaan duren. Zelf helaas ervaring gehad met een tweetal projecten direct in Den Haag en sinds dien ben ik een Libertariër geworden. Onkunde en pretentieus ten top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *