Posted on

by

in

Waarom mannen van 15-35 jaar vaker aan hun ballen moeten zitten

Bram van Dijk, techreviewer en presentator bij Bright en RTL Nieuws kennen we natuurlijk van zijn reviews over LEVs. Hij heeft talloze keren onder de aandacht gebracht dat LEVs nog steeds niet legaal zijn in Nederland en dat we hier vreselijk achterlopen met legalisatie.

Ditmaal vraagt Bram aandacht voor iets wat hij zelf heeft meegemaakt. In augustus 2021 voelde hij een knobbeltje op zijn teelbal en werd er teelbalkanker geconstateerd. Een dag later lag hij op de operatietafel voor een bal-amputatie. Daarmee was Bram zijn behandeling ook meteen afgerond. Hij heeft geluk gehad doordat hij er vroeg bij was.

Om aandacht te vragen voor teelbalkanker gaat Bram binnenkort met een Elfstepjestocht langs de 11 Friese steden op 11 verschillende (e-)stepjes om geld op te halen voor onderzoek naar teelbalkanker én om te laten zien hoe leuk het is om op kleine voertuigen zoals een (e-)step te rijden.

Maarten van der Weijden herstelde van acute lymfatische leukemie en stept ook een etappe mee. Hij is Nederlands zwemmer en voormalig olympisch kampioen. In 2019 heeft hij als eerste persoon ooit de 196 km lange Elfstedentocht succesvol zwemmend afgelegd. Hij deed dit binnen 75 uur. Ook de onderzoekers van het UMC Groningen waarnaar het geld gaat stappen op en Bram nodigde Hector van Legaalrijden ook uit om een stukje mee te rijden om aandacht te vragen voor de bestrijding van teelbalkanker en zijn kruistocht voor de legalisatie van LEVs. Hector verloor zijn moeder aan kanker.

Je kan Bram via deze link steunen met een donatie, dat kan al vanaf 5 euro en nog een tip van Bram voor mannen onder de 35 jaar die dit lezen… zit wat vaker aan je ballen. Teelbalkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen van 15-35 jaar. De ziekte is goed te genezen als die op tijd wordt ontdekt en dat doe je door regelmatig aan je… nou ja je snapt de boodschap.

Het eindresultaat van de Elfstepjestocht is te zien op 15 oktober in het nieuwe tv-programma Bright op Banden (RTL Z, RTL 7, Videoland).

3 reacties op “Waarom mannen van 15-35 jaar vaker aan hun ballen moeten zitten”

 1. Lisette avatar
  Lisette

  Heel goed initiatief en blijf het vreemd vinden dat naast jullie Bram de enige BN’er in Nederland is die zich inzet voor de legalisatie van de e-step.

 2. Hendrik avatar
  Hendrik

  Bram is cool, goede actie! 👍

 3. Roland avatar
  Roland

  Mooi initiatief maar het is te hopen dat meneer en mevrouw de agent een oogje dichtknijpen dan. En wat nu als ze een ongelukje krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *