Posted on

by

in

Waarborgfonds noemt schade met onverzekerde e-steps niet noemenswaardig

Inmiddels rijden er in Nederland al zo’n 300.000 onverzekerde LEVs zoals de e-step rond. Dat is best eng want als je schade veroorzaakt dekt je verzekering dat dus niet. We zien via 112-fotografen met enige regelmaat foto’s voorbij komen van e-steps die geschept zijn door een auto of een eenzijdig ongeval hebben gekregen. Van motoragenten hoorden we dat die “levensgevaarlijke krengen” allemaal ongelukken veroorzaken dus we waren heel benieuwd of dat zo is. Gelukkig lijkt dat tot dit moment heel erg mee te vallen.

Als je onverzekerd schade veroorzaakt dan kunnen slachtoffers hulp inroepen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Op die manier kunnen slachtoffers van een ongeval met een onverzekerde aanspraak maken op een vergoeding. We vroegen of er bij het Waarborgfonds veel aanvragen binnen zijn gekomen van slachtoffers door ongevallen met LEVs zoals de e-step. Het Waarborgfonds noemt de aanvragen van ongevallen door LEVs niet noemenswaardig.

Positief want dan lijkt het met de ongevallen met de 300.000 levensgevaarlijke LEVs, die de overheid niet wil toestaan op de openbare weg vooralsnog toch heel erg mee te vallen.

LET WEL, je bent aansprakelijk voor de veroorzaakte schade en letselschade op een LEV zoals de e-step en verzekeraars verhalen uiteindelijk de ontstane schade op jou.

Dat letselschade snel kan oplopen vernamen we van iemand die in eerste instantie dacht dat hij het wel kon goed maken met een bosje bloemen maar inmiddels claims binnen krijgt van tienduizenden euro’s. Let dus op. Als Nederlander ben je in binnen- en buitenland altijd onverzekerd op een LEV.

3 reacties op “Waarborgfonds noemt schade met onverzekerde e-steps niet noemenswaardig”

 1. William Young avatar
  William Young

  Er zijn wel degelijk een aantal e-steps RDW gekeurd en dat is bijv. de Veelay V5. Met blauw kenteken. Kost rond de duizend euro. Er is ook nog een ander (duurder)RDW gekeurd merk dat zelfs in 2 uitvoeringen te koop is, blauw en geel kenteken. De Veeley V5 is wat moeilijk te krijgen, waarschijnlijk omdat ze niet aan te slepen zijn. De RDW-gekeurde steps zijn echter een stuk zwaarder, 25 tot 35 kg, die til je niet ff snel je auto in. Ik heb zelf een illegale maar die kost dan ook maar 200 en weegt 10 kilo en gaat absoluut hard genoeg, 25km p.u. Prima dus voor als je je auto bijv ergens gratis moet parkeren en je jezelf met de step niet te ver weg (en zonder te veel risico) verder kan verplaatsen.
  En dan nog wat, de e-step met ondersteuning (je moet dus om de 5 sec. voorttrappen), daar mag je wél de weg mee op! Alleen hoe zit het met de verzekering? Ik neem aan dat de verzekeringsmaatschappijen daar wel bekend mee zijn en dus schade aan derden wel dekken via een WAP-polisje, zoals bij de (elektrische) fiets? Kan Legaalrijden daar eens meer info over geven?
  Ik sprak een scholier die ‘binnenweggetjes naar school neemt’ en als hij politie ziet onmiddellijk voorttrap bewegingen maakt zodat lijkt alsof hij een legale step heeft!

  1. Ron avatar
   Ron

   Veeley zijn er zo weinig op de markt omdat deze niet meer geproduceerd worden. De verkopen vielen ontzettend tegen.

  2. Peter avatar
   Peter

   In Den Haag was het mij ook al opgevallen dat er ineens allemaal mensen gaan steppen als ze politie zien.

   Veeley is failliet en meer daarover kan je hier lezen:

   http://www.legaalrijden.nl/blog/aandeelhouder-trekt-stekker-uit-veeley-en-de-skotero-e-step/

   De e-steps met trapondersteuning worden gedekt via een AVP verzekering bij enkele verzekeraars maar dus niet bij alle verzekeraars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *