Posted on

by

in

Volgens Multiscope rijden er 167.000 e-steps in NL

Zo’n 1,5% van de Nederlanders is op dit moment in het bezit van een licht elektrisch voertuig zoals een e-step, skateboard (esk8), EUC of Onewheel. Het grootste deel hiervan bezit een elektrische step (47%).

Dit blijkt uit een onderzoek van Multiscope onder 6.400 Nederlanders. Uit de telling blijkt dat er 167.000 e-steps rondrijden. Eigenaren van licht elektrische voertuigen zijn vaak man, 18 tot 34 jaar oud en hebben een minimum tot modaal inkomen.

Twee procent van de Nederlanders gaat nog voor het einde van het jaar een licht elektrisch voertuig aanschaffen. Dit komt neer op 286.000 LEV’s. Zo’n 25% schaft een elektrische step aan en 13% kiest voor een hoverboard.

Volgens multiscope zijn potentiële kopers van LEVs het vaakst mannen tussen de 18 en 34 jaar.

Uit ons onderzoek via retailers en importeurs bleek eerder dat er in Nederland enkele tienduizenden e-steps rondrijden. Daarbij kopen mannen in de leeftijd tussen 18 en 34 jaar geen Hoverboards omdat het kinderspeelgoed is.

6 reacties op “Volgens Multiscope rijden er 167.000 e-steps in NL”

 1. Hendrik avatar
  Hendrik

  Interessant,
  167.000 LEV gebruikers
  Laten we voor het gemak stellen:
  16.700.000 fiets gebruikers

  In 2020 waren er 229 dodelijke slachtoffers op fietsen.

  Als LEV’s gevaarlijker is dan fietsen zouden we meer dan 2,3 dodelijke slachtoffers verwachten in 2020. Natuurlijk maken we minder kilometers gemiddeld maar dan nog, het is een nieuw type voertuig waardoor je in het begin juist nog meer slachtofferszou verwachten. Een gewenningsperiode heb je altijd.

  En toch(!) zodra er hier iemand dood gaat op een step of op een eskates gaat het landelijk nieuws worden en een excuus voor Cora om het verder uit te stellen of zelfs annuleren van legalisering.

  229 dodelijke slachtoffers op fietsen in 2020!! Hoeveel daarvan zijn in het nieuws gekomen? De lobby van de Fietsersbond in de politiek is bijzonder groot denk ik dan(?)

  Stel dat de fiets in 2020 of zo zou zijn uitgevonden, die zou dan nooit en te nimmer de weg op komen. Een super gevaarlijk voertuig waar je als gebruiker moet balanceren en dat weken kost om een beetje te leren…

  Dan zeggen ze dat Lev moeilijk zijn om te leren, makkelijk praten wanneer elke Nederlander als kind leert fietsen..

  1. Ihsan avatar
   Ihsan

   Helemaal mee eens!

 2. Tim avatar
  Tim

  167.000 mensen. Oké. Dat is dus nóg een extra teken aan de wand dat de petitie makkelijk op het benodigde aantal handtekeningen kan komen. Alleen al onder gebruikers van lev’s zou dit makkelijk mogelijk moeten zijn. De niet lev gebruikers of potentiële toekomstige lev gebruikers nog daargelaten.

 3. Paulus avatar
  Paulus

  167.000 e-steps nu en nog eens circa 70.000 (nieuwe aanschaffingen) erbij. Dat zou, als je het als politieke partij serieus neemt, ruim drie kamerzetels vertegenwoordigen.
  Dan weet je dus ook bij wie je moet zijn om je belangen op de agenda te krijgen.
  Maar … dan moet je die mensen, die de petitie nog niet ondertekend hebben, wel mobiliseren.

  1. Romen avatar
   Romen

   Las dat Wybren van Haga zich vooral gaat hard maken voor het legaliseren van electrische voertuigen. Hij heeft pas een nieuwe partij, Belang van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *