Posted on

by

in

Volgens de politie krijg je op een LEV pas een boete bij gevaarlijk of hinderlijk gedrag

Boetes voor e-steps worden meestal pas gegeven “bij gevaarlijk of hinderlijk gedrag” Als een kind op de stoep op een elektrische step rijdt, zal een wijkagent het alleen aanspreken. Dat geldt ook voor een volwassene die met een rugzakje naar het station rijdt…

Prachtige tekst uit de Volkskrant van 5 augustus van dit jaar, gedaan door een woordvoerder van de politie. Het gekke is dat de politie in de media vaak een beeld creëert dat er niks aan de hand is als je met een LEV zoals een e-step op de openbare weg gaat rijden. Ondertussen zien we op social media dagelijks foto’s van politie die e-stepjes in beslag nemen en de foto’s delen alsof ze een gigantische drugsvangst hebben gedaan.

Het echte beleid van de politie is dat ze LEV gebruikers eerst een waarschuwing of een boete geven bij een eerste staande houding. Bij een tweede vergrijp kan de politie je LEV in beslag nemen. We horen ook vaak dat er agenten zijn die het beleid onzin (jonge agenten) vinden maar ook die meteen (motoragenten) bij een eerste staande houding je LEV in beslag nemen. Zoek het maar bij de rechter uit zeggen ze er dan ook nog vaak bij.

Toeval of niet maar we kregen onlangs nog een video van een volwassene op een e-step met een rugzakje toegestuurd… Het is advocaat Oscar Hammerstein. Hij rijdt op zijn e-step langs een politiebureau in Amsterdam. Op zijn (verboden) e-step ontdekte de maker van de video ook nog een verzekeringsplaatje. We zijn zeer benieuwd bij welke maatschappij hij verzekerd is…. of is hij een proefproces aan het uitlokken?

Foto (van de video) van Hammerstein gemaakt door electricfelix.com

20 reacties op “Volgens de politie krijg je op een LEV pas een boete bij gevaarlijk of hinderlijk gedrag”

 1. Emma avatar
  Emma

  Dat stukje uit de Volkskrant lijkt me al genoeg om een rechter te overtuigen van je gelijk.

  1. Peter avatar
   Peter

   Ja maar dan wel een rugzakje omdoen en zeggen dat je op weg bent naar het station.

 2. Dennis avatar
  Dennis

  Wat mij dan weer opvalt is dat de achterband van de e-step van de advocaat te zacht is opgepompt.

  1. Marciano avatar
   Marciano

   Ik ben dus genaait ik reed gewoon normaal 20 op de fietspad niks gehindert
   Of gevaarlijks en toch een boete gehad van 280 en belachelijk klote regering is dit slaat nergens op

   1. jasper avatar
    jasper

    ik reed 20 op een fietspad met mijn onewheel. politie snijd mij af en geeft mij een boete van 280 euro en neemt mijn onewheel in beslag. daar mocht ik mooi 3 maanden+ op wachten.

 3. Rb1 avatar
  Rb1

  ja man ik reed vet hinderlijk in mn dorpje heul alleen om een uur of 12 snachts met licht aan op het fietspad met een duizelingwekkende snelheid van 12 km/h op mn onewheel echt terecht die boete van 289€ grrrr.
  had geen rugzakje dus wellicht was dat het probleem

  1. Victor avatar
   Victor

   Had je ook wel kunnen verwachten met dit verantwoordelijk gedrag, volgende keer gewoon 50 gaan op je electrische fiets met kapotte remmen en splinterdunne bandjes, het liefst zonder helm want dan ben je volgens agent wel legaal

   1. Rb1 avatar
    Rb1

    hmmm klinkt als een plan

 4. Tim avatar
  Tim

  Bel die beste man dan eens op? Wie weet wil hij belangenloos lobbyen voor ons?

  1. Alex avatar
   Alex

   Yes let’s do it

 5. D B avatar
  D B

  Ik geloof het nieuwsartikel, al was het maar een beetje. Ik heb op de weg gereden met een e-step, zonder te beseffen dat er gewoon een politieauto achter me reed. Ik betwijfel of ze me volgden, want op het moment dat ik op mijn locatie aankwam en ik het trottoir opging om van mijn e-step af te stappen, vervolgden ze hun weg. Ik was best bang omdat ik niet in de problemen wilde komen. Maar voelde me behoorlijk opgelucht toen ik ze zag wegrijden. En dat gebeurde ook meer dan één keer, zonder problemen. Ik geloof echt dat er een behoorlijk aantal agenten is die het zullen laten glippen, ervan uitgaande dat je niet roekeloos rijdt. Heb ik een ongeluk gehad? Ja met een auto, maar raad eens, het was niet mijn schuld, aangezien ik voorrang had. En ze hadden genoeg tijd om te stoppen. Het was niets ernstigs, en mijn e-step had geen schade opgelopen, hoewel de auto werd geschraapt. En niet om gemeen te zijn, maar aangezien het niet mijn schuld was, heb ik ook zeker geen schade betaald.

  1. Peter avatar
   Peter

   Dan heb je geluk gehad want technisch gezien ben je onverzekerd op een e-step omdat ze niet legaal zijn. Je mag er dus ook niet mee op de weg rijden. De eigenaar van de auto had de schade dus op je kunnen verhalen.

  2. Tim avatar
   Tim

   Je was wel degelijk fout. Denk dat je geluk hebt gehad ja.

  3. Rb1 avatar
   Rb1

   was dat kort geleden? tot voor ?x juni had ik dezelfde ervaringen met de politie altijd ok, toen binnen een week waarschuwing ik dacht ok is oudere agente zal wel ok zijn en 5 dagen later boete. van n jonkie ik mocht wel voorin zitten in de auto dat was wel leuk. beter als achterin iig.

 6. Dimitri avatar
  Dimitri

  Ik snap niet waarom, nederland zo moeilijk doet over to iets simpels als dit. Ik krijg hoofdpijn van deze slome regering.

 7. Victor avatar
  Victor

  Repost:
  Rb1 on oktober 16, 2021

  ik zag vandaag toevallig een geert wilders tweet over dat nederlands recht boven e.u recht zou moeten staan en een stemming waar je voor en tegen op kan zien en dat werd weggestemt als in e.u telt boven nl wet (wat ik daaruit opmaakte iig) zou dit dan kunnen betekenen dat we dus de weg op mogen? https://pbs.twimg.com/media/FBt3EcDWYCM73MC?format=jpg&name=small en anders op zn twitter. als iemand die iets van de wet enzo weet is dit misschien interessant

 8. Julian avatar
  Julian

  Kreeg een keer een boete terwijl ik 15km/h ging op een fietspad ging en de andere keer stond ik stil en aan de kant dus geen idee wat voor gevaarlijk of hinderlijk gedrag dat is

  1. Floris avatar
   Floris

   Hey Julian, ik ben bezig met een artikel over elektrische steps en het beleid van de politie omtrent de steps. Ik ben daarom op zoek naar mensen die daarvoor beboet zijn.. Zou ik jou misschien wat vragen over die boete(s) mogen stellen? Zoja, dan hoor ik graag van je! Je kan mij bij interesse mailen/bellen op floristenhacken@gmail.com of +316 83 16 27 73. Mvg, Floris (deze oproep geldt uiteraard ook voor anderen die beboet zijn voor het gebruik van de step!)

 9. Floris avatar
  Floris

  Voor een artikel dat ik aan het schrijven ben, ben ik op zoek naar iemand wie een boete heeft gehad voor het gebruik van de step, of wiens step zonder pardon is ingenomen en daar (het liefst, mag ook telefonisch) voor de camera over zou willen vertellen. Mocht u geïnteresseerd zijn dit onderwerp onder de aandacht te brengen van de media, dan kunt u mij benaderen op floristenhacken@gmail.com of +316 83 16 27 73.

 10. JS avatar
  JS

  Ik heb ondertussen 10000km gereden op de openbare weg met m’n EUC (ik rij ~1000km per maand). In dorpen en soms steden dus niet alleen maar in het bos op het fietspad waar geen politie komt. Heb tot nu toe heel veel geluk gehad denk ik. Heb wel een fullface helm op en goede bescherming en geef altijd netjes richting aan etc. Daarnaast heb ik als het donker wordt/is een veiligheidsvest aan zodat ik extra goed zichtbaar ben. Misschien wordt dit gewaardeerd? Ik heb blijkbaar geen voertuignazi’s van agenten rondrijden in de buurt waar ik woon. Nog niet tegengekomen iig… en ik ben al zat politie tegengekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *