Posted on

by

in

Verzekeraars zijn klaar voor de e-step en Lime deelsteps in Rotterdam?

Legalisering van LEVs in Nederland kan nog wel een jaar duren maar toch is er op de achtergrond al het een en ander aan de hand. Enkele verzekeraars werken nu al aan de contouren voor verzekeringen voor e-steps. Via een andere bron hebben we vernomen dat dit niet via nummerbordjes maar via stickers zal gaan. Zie ter illustratie de sticker op de Onewheel.

Verzekeringen voor andere lichte elektrische voertuigen horen we (nog) niks over. Vreemd want de Tweede Kamer moet eerst nog het LEV kader goedkeuren. Wij vinden het voorbarig want net als in tenminste 18 Europese lidstaten kan het verzekeren van LEVs natuurlijk prima via een (AVP) aansprakelijkheidsverzekering.

In Rotterdam ontdekten we vandaag de eerste zichtbare signalen van deelsteps. In dit geval de deelsteps van Lime die blijkbaar bezig zijn met de voorbereidingen van de lancering van deelsteps in Rotterdam. De zones waar ze niet mogen rijden (geofencing) zijn al zichtbaar in de buurt van water. We zijn benieuwd. Is het guerrilla actie van Lime of moet Rotterdam voor het Songfestival nog snel worden opgepimpt met deelsteps omdat de buitenlandse gasten anders denken dat we hier nog in de middeleeuwen leven zonder legale LEV-mobiliteit en deelsteps. Wie het weet mag het zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *