Posted on

by

in

Verzeker nu je Segway Max G30, Onewheel, EUC of ESK8

Sorry voor de clickbait maar we moeten je teleurstellen. Je kan een Segway Max G30, Onewheel, EUC of een elektrisch skateboard helaas (nog) niet verzekeren in Nederland. De afgelopen tijd kregen we steeds meer meldingen dat verzekeraars ze wel verzekeren maar dit klopt niet omdat ze geen idee hebben wat ze verzekeren ontdekten we.

Segway is gestopt met de productie van de Segway PT, het zelfbalancerende voertuig wat in Nederland legaal op de openbare weg mag rijden sinds 2008. Zo’n zelfbalancerende Segway verzeker je eenvoudig online via je verzekeraar maar er zijn ook e-steps en eenwielers die Segway heten. En dat veroorzaakt inmiddels een maas in het systeem van verzekeraars. Je sluit een Segway verzekering af en plakt zo’n verzekeringsplaatje die bedoeld is voor zo’n oude legale Segway op je e-step of eenwiel en je bent verzekerd. Een Segway is toch een Segway? Dat is dus niet zo. Je bent nog steeds onverzekerd als je zo gaat rondrijden. 

Ook eigenaren van andere LEVs verzekeren op die manier hun vervoermiddel. Dat kan eenvoudig online via de categorie scootmobiel van je verzekeraar en bij de naam vul je dan overige in. Na een paar werkdagen ontvang je een verzekeringsplaatje met de verzekeringspapieren.

Er zijn er inmiddels best veel mensen die zo rondrijden. Mooie afleidingsmanoeuvre voor de politie maar je bent nog steeds onverzekerd. Probleem is ook dat de politie deze truc inmiddels ook kent en daarom melden we dat nu hier. Het is fraude en bedrog en daar kan een hoop gedoe van komen.

Je pleegt ook verzekeringsfraude. Je komt hierdoor mogelijk op een zwarte lijst en je verzekeringen kunnen in de toekomst of zelfs meteen beëindigd worden.

Wij kwamen onlangs een verzekeraar tegen die op die manier tientallen Segway MAX G30 e-steps verzekerd had. De verzekeraar had niet goed opgelet en wist het verschil niet tussen een legale Segway uit 2008 of een illegale e-step van nu. 

8 reacties op “Verzeker nu je Segway Max G30, Onewheel, EUC of ESK8”

 1. Jakub avatar
  Jakub

  Welkom to the Netherlands. Waar je eigenlijk op een eenwieler wel mag rijden maar eigenlijk niet, maakt uit wat voor agent je krijgt….

  Het is zo stom dat zelfs als je echt verzekerd bent voor “andere soort electrische vervoermiddel” tot 16km/h en je lockt eenwiel op 16km/h dus dan rijd je eigenlijk legaal dan gaat politie toch niet naar jouw luisteren en zeggen ze “WAAR IS JE RIJBEWIJS? WAAR IS JOUW KENTEKENPLAAT? WAAR IS JOUW VERZEKERING VOOR VOERTUIG?” Zelfs als je laat zien aan een agent het site van overheid waar staat dat je eenwieler geen voertuig is, alsnog geven ze je een boete voor alle 4 en zeggen nog “je hebt geluk dat ik niet met auto was, anders was jouw eenwieler meegenomen”

  1. Roman avatar
   Roman

   op welke site van de overheid staat dat het geen voertuig is? Linke?

   Groet,
   Roman

   1. Ray avatar
    Ray

    Staat op deze website
    https://www.rdw.nl/over-rdw/actueel/dossiers/bijzondere-bromfietsen
    Hier kan je zien of het voertuig is goedgekeurd en of deze op de openbare weg mag.

    1. Ibrahim avatar
     Ibrahim

     Dat is echt kut 😢

 2. Ray avatar
  Ray

  Staat op deze website
  https://www.rdw.nl/over-rdw/actueel/dossiers/bijzondere-bromfietsen
  Hier kan je zien of het voertuig is goedgekeurd en of deze op de openbare weg mag.

 3. Theo avatar
  Theo

  Maar een trekker met aanhanger mag gewoon zonder kenteken de weg op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *