Posted on

by

in

Verkennend gesprek met Achmea over LEV verzekeringen

Gisteren hadden we op uitnodiging van Achmea een interessant en uitgebreid verkennend gesprek over onze nieuwe vormen van mobiliteit en natuurlijk onze voorkeur voor de manier waarop je LEVs zou moeten verzekeren in de toekomst. 

We hebben aangegeven dat onze achterban met gebruikers hun LEVs het liefst verzekerd zien via een (AVP) aansprakelijkheidsverzekering. Net zoals dat nu ook (vrijwillig) gebeurd met fietsen en e-bikes. In tenminste 17 EU-lidstaten zien we dat verzekeraars ook voor deze vorm kiezen. 

Alleen Duitsland wijkt af met een omslachtige WAM verzekering. E-steps moeten daar voorzien zijn van een kentekenplaatje plus een aparte verzekering. De Nederlandse overheid heeft ook die voorkeur uitgesproken in het concept LEV kader wat onlangs in december is gepresenteerd.  

Er zijn dus twee verzekeringsvormen mogelijk waarbij de gebruikers de voorkeur hebben voor een AVP verzekering volgens een beproefd Europees model. 

2 reacties op “Verkennend gesprek met Achmea over LEV verzekeringen”

 1. Brend avatar
  Brend

  Zou het nu dan ook niet mogelijk zijn om in het buitenland een verzekering voor in Nederland af te sluiten?

  1. Jakub avatar
   Jakub

   Dat ben ik nu aan het proberen in Polen maar het is best moeilijk, Belgie heeft geen speciale verzekering maar in Polen hebben ze als het goed is wel. Probleem is dat ik zelf daarnaartoe zou moeten gaan lopen en met corona is het moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *