Posted on

by

in

Vergunningen voor huursteps drijven prijs op voor huurder

Verhuurders van elektrische deelsteps hebben onlangs hun prijzen in Washington behoorlijk verhoogd. Het is soms zelfs goedkoper om de bus te nemen of een Uber te pakken dan een deelstep te huren.

Vanaf de introductie betaalde je 15 dollarcent per kilometer maar dat is nu opgehoogd naar gemiddeld 39 cent en daarbij komt bij sommige providers ook nog een starttarief bij van 1 dollar. De verwachting is dat de prijzen nog verder zullen stijgen.

Dit komt vooral door de vergunningen die verhuurders van elektrische deelsteps aan gemeentes moeten betalen en de druk om winst te maken. Voor mensen met een laag inkomen zijn er wel uitzonderingen zoals ongelimiteerd rijden voor 5 dollar per maand. Voor mensen vanaf een modaal inkomen kost dit 60 dollar.

Als je denkt wat moet ik met deze info…. Het is vooral handig om te weten voor als we in Nederland in zee gaan met verhuurders van deelsteps. Het is verstandig als gemeentes bij het verdelen van de vergunningen ook de tarieven vastleggen voor een bepaalde tijd.

Bron: The Washington Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *