Posted on

by

in

Val met e-step staat gelijk aan uppercut van Rico Verhoeven

We schreven al eens eerder dat als je ongelukkig met een e-step ten val komt je moet afremmen met je hoofd. Het lichaamsdeel wat bij een val meestal het eerste het wegdek raakt. Daar kregen we nogal boze reacties over omdat het een vrij harde conclusie is maar via de Belgische regionale televisiezender voor de regio Antwerpen krijgen we bijval via een interview met een kaakchirurg. Met de aantekening dat 50% van de ongevallen voorkomen zou kunnen worden omdat mensen vaak beschonken in de avond en nacht rondrijden op deelsteps en dan verongelukken.

Kaakchirurg Christophe de Foer werkt in twee ziekenhuizen in Antwerpen en maakt zich zorgen over het groeiende aantal e-step slachtoffers die hij moet behandelen. Sinds twee jaar moet hij steeds meer mensen behandelen die op hun gezicht gevallen zijn met de e-step. Volgens de Foer kan je bij een val zo je kaak, kaakgewrichten en je tanden breken. De kosten voor het herstel zijn vaak niet te overzien omdat (aanvullende) verzekeringen niet altijd alle kosten dekken. Op ons Instagram account kan je een interview zien met de kaakchirurg.

Bij ongevallen met de e-step komt vaak letsel aan het hoofd voor. In sommige landen zelfs bij 28% van het aantal ongevallen met e-steps. Daarbij tekenen we wel aan dat we vrijwel overal de meerderheid van de ongevallen bij deelsteps zien. Bij owned (persoonlijk gebruik) is dit minder omdat gebruikers meer ervaren zijn en soms al een helm dragen. In bijvoorbeeld Brisbane (Australië) is 92% van de ongevallen met een LEV een e-step de oorzaak. 78% daarvan komt door een deelstep. 46% van de mensen die gewond raakten droeg geen helm en bij 27% was alcoholgebruik de oorzaak.

16 reacties op “Val met e-step staat gelijk aan uppercut van Rico Verhoeven”

 1. Tim avatar
  Tim

  Vallen met een e-step is alsof je valt met vastgebonden handen en voeten. De kosten die het slachtoffer van jullie voorbeeld zelf moest betalen zijn (voorlopig) €11.000 euro. Als je geen geld hebt kan je een kunstgebit laten aanmeten.

  1. Nico avatar
   Nico

   Dit is wel een voorbeeld met een worst case scenario. De meeste mensen die vallen lopen minder schade op.

 2. Glenn avatar
  Glenn

  Die LEV’s zijn maar gevaarlijk. Gelukkig zijn ze verboden.

  1. Kees avatar
   Kees

   Mensen die er verkeerd mee omgaan zijn vooral gevaarlijk.

   1. Dimitri avatar
    Dimitri

    true

  2. Fabian Bosman avatar
   Fabian Bosman

   Sneu ventje. Tuf dan lekker verder op je elektrisch gemotoriseerde e-bike. Auto’s fietsen ect worden ook niet gelijk verboden, en daar gebeuren dagelijks ongelukken mee. Dit is nog niet eens legaal en je begint gelijk al te piepen. Gun mensen hun vrijheid om op hun eigen manier van a naar b te komen op een veilige manier, niet beschonken en onder invloed van alcohol natuurlijk.

  3. Arthur avatar
   Arthur

   Volgens Europese wetgeving zijn ze helemaal niet verboden. En Nederland hoort zich daaraan te houden. Nederland is illegaal bezig.

 3. Wim avatar
  Wim

  Ongeloofelijk. Wat een onzin allemaal. Als jullie nu al zon paniek gaan zaaien om een step, wat voor doodstraf zetten jullie dan op alle andere electris he voertuigen. Onwheel skateboard. Daar helemaal geen houvast. Ik zie en merk zelf helemaal geen verschil in veiligheid tussen een step en een fiets. Als ik zou moeten kiezen, vind ik de step veiliger. Daar stap je zo vanaf ipv een een frame tussen je benen

  1. Tim avatar
   Tim

   Geheel eens.

 4. Anna avatar
  Anna

  Onzin, paniek? Je vergeet dat je op een elektrische step ook een stuur voor je hebt. Daarom val je met een e-step. Bij een elektrisch skateboard, EUC of Onewheel heb je dat niet en kan je de val er meestal uitrennen. At is niet iets wat ik heb verzonnen maar dat is wetenschappelijk uitgezocht. Daarbij dragen die gebruikers van LEVs zender stuur ook meestal een helm en handschoenen die de val kunnen breken.

 5. Said avatar
  Said

  Nederland kan nog en beetje vernieuwend zijn met het (onwettige) LEV kader…. Helmplicht voor alle LEVs. Dat sluit je de deelstep ellende vrijwel meteen uit want die zijn tegen en voorkom je extreem letsel bij de gebruikers die LEVs persoonlijk gebruiken.

  1. Nikolaus avatar
   Nikolaus

   betutteling hebben we vooral nu het meeste nodig…

   1. Tim avatar
    Tim

    Hoezo betutteling. Wat Saïd zegt is gewoon zinnig hoor.

    1. John avatar
     John

     Ja eens, meteen toepassen.

     1. Nikolaus avatar
      Nikolaus

      nog meer regels voor de verboden step! levensgevaarlijk spul.

 6. Tim avatar
  Tim

  Even wat anders. Volgensmij heeft deze arts op de foto toch echt wel last van brainfog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *