Posted on

by

in

Update over de Legaalrijden demonstratie van aanstaande zaterdag

Vandaag is er overleg geweest met ons en de politie Amsterdam en met de gemeente Amsterdam . We mogen tijdens onze demonstratie aanstaande zaterdag een korte route lopen van ons verzamelpunt op de Ruijterkade naar het Beursplein. We hebben daarover morgen nog contact met politie Amsterdam. Morgen dus meer.

LEVs mogen meegenomen worden maar er is een dringende voorwaarde van de burgemeester en ook van de politie: ze mogen niet gebruikt worden. Niet voor of na de demonstratie en ook niet tijdens. De politie zal hier streng op handhaven via zerotolerancebeleid en als je wel gaat rijden riskeer je Inbeslagname. Daarnaast respecteren we ten alle tijden de corona maatregelen: 1,5 meter afstand houden van je mede-demonstranten. 

We hebben we superveel zin in en verzamelen op zaterdag 10 juli om 12:00 uur op de Ruijterkade. 

Als je een Onewheel hebt dan kunnen we je aanraden om hem op een steekkarretje te zetten. Eigenaren van een e-step, elektrisch skateboard of een EUC hebben geluk want die zijn standaard al wat eenvoudiger lopend te vervoeren. 

6 reacties op “Update over de Legaalrijden demonstratie van aanstaande zaterdag”

 1. V avatar
  V

  En wat nou als je een micro step hebt? Wordt deze ook inbeslag genomen? Want deze is legaal.

  1. Peter avatar
   Peter

   De demonstratie van legale voertuigen is niet bij ons.

   1. V avatar
    V

    Oké, wat nou als ik mijn illegale step legaal maak (dmv de zelfde toe te passen als de micro)en daarop ga rijden?

    1. ArieKanarie avatar
     ArieKanarie

     Het is beter als iedereen gewoon gaat lopen. Aanvaringen met de agenten wil je gewoon voorkomen, ookal heb je gelijk.

 2. Joyce avatar
  Joyce

  Het is geen wedstrijdje ver plassen heren, we gaan allemaal lopen. Als je niet meeloopt hoor je niet bij ons. Lijkt me heel simpel toch?

 3. Fred avatar
  Fred

  Geen route rijden maar lopen. Ondanks dat ik liever voor de eerste optie was gegaan kom ik toch. Hoop dat iedereen ook door heeft dat als we nu niks doen ze in Den Haag gewoon doorgaan met de krankzinnige keuringen. Alle LEVs die nu al illegaal rondrijden kan je dan over 1 jaar zo op de schroothoop dumpen want die komen nooit door de keuring. Zorg dus dat je erbij bent!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *