Posted on

by

in

Tweede Kamerleden steeds positiever over licht elektrische voertuigen

Vanmiddag was er een Algemeen Overleg in de Tweede Kamer waar de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat over verkeersveiligheid sprak. Een procedurevergadering voor fijnproevers waar ook over PLEV’s is gesproken. Het debat ging vooral over e-steps maar we gaan er vanuit dat het een verzamelnaam is voor alle licht gemotoriseerde voertuigen.

We merken ook dat het geduld van de Kamerleden op aan het raken is. De minister beloofde in het debat dat er voor de zomer uitsluitsel komt via een nationaal toelatingskader lichte elektrische voertuigen. In april komt er een reactie op het OVV rapport met aanbevelingen voor licht gemotoriseerde voertuigen en voor die tijd gaat de minister ook nog een hackaton organiseren in maart. Dat veroorzaakte in onze achterban voor wat verwarring maar wij gaan er vanuit dat, dat een nieuwe vorm van een rondetafelgesprek is?

Complimenten gaan wat ons betreft vooral naar Cem Laçin van de SP en naar Remco Dijkstra van de VVD. Hij benoemde ons ook als gebruikers in het debat en stelde voor aan de minister om eens met ons in gesprek te gaan. Wij willen als gebruikers nog steeds graag een uitvoerig gesprek waarin we in een paar uur een hoop misverstanden kunnen wegnemen. We hebben in december al op het ministerie aan tafel gezeten en wachten nog op de vervolg uitnodiging. We hebben alle kennis in huis van leveranciers van deelsteps tot importeurs van licht elektrische voertuigen en natuurlijk de gebruikers. Wij zijn beschikbaar.

Bram van Bright maar ook een beetje onze Bram was nog op Radio 2 te horen in de uitzending van Wout2Day. Zijn bijdrage over het debat kan je hier terugluisteren.

https://www.instagram.com/p/B8MlMZIprRm/?utm_source=ig_web_copy_link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *