Posted on

by

in

Tweede Kamer praat in september weer over LEV kader

We kregen vanmiddag bericht van de griffie van de commissie Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede Kamer. Met daarin een korte toelichting wat we de komende tijd kunnen verwachten over LEVs in de Tweede Kamer. 

Voor het zomerreces van de Tweede Kamer wat op 9 juli begint stuurt het ministerie van I&W de outline van het nieuwe toelatingskader voor LEVs naar de Tweede Kamer. De kans is groot dat over die outline een schriftelijk overleg met de minister zal worden georganiseerd waarbij de inbrengdatum voor vragen vanuit de Kamer na het zomerreces in september zal vallen. 

Tot slot laat de griffie weten dat onze brief met de Legaalrijden position paper aan de Tweede Kamerleden die over LEVs gaan gestuurd zal worden zodat ze onze informatie bij het schriftelijk overleg kunnen betrekken en bij hun inbreng kunnen gebruiken.

6 reacties op “Tweede Kamer praat in september weer over LEV kader”

 1. Paulus avatar
  Paulus

  Dan hoop ik dat die Tweede Kamerleden de moeite nemen zich er echt in te verdiepen. En zich realiseren wat een verbetering de e-step/lev’s zijn in de multi-modaliteit van het personenverkeer.

 2. Arjan avatar
  Arjan

  Het is triest dat dit nu al zo lang moet duren. Een gemiste kans voor NL. De Belgen zijn doortastend geweest en hebben het tijdig geregeld.

 3. Nikolaus avatar
  Nikolaus

  de tweede praatkamer.
  het is zo triest, dat ik tegenwoordig alleen in het buitenland kan steppen. en dat blijft nog zo een jaar lang. of langer, of eeuwig.

  1. Arjan avatar
   Arjan

   In het buitenland ben je ook niet verzekerd. Wel als NL aansluit bij de regelgeving van Belgie, verzekering loopt dan via avp. Boete in frankrijk is voor een nederlander >3000 euro.

   1. Nikolaus avatar
    Nikolaus

    Arjan, hoezo boete in FR? je bent daar allen niet ongevalverzekerd, maar mag er wel rijden.

    1. Peter avatar
     Peter

     Nee je bent daar als Nederlander net als hier niet verzekerd. Je in een boete krijgen van €3700 voor onverzekerd rondrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *