Posted on

by

in

Twee verpleegsters van 25 op één deelstep veroorzaken dodelijk ongeval en rijden door

We schreven het al eens eerder. Als er een dodelijk ongeval is met een e-step dan is het meteen wereldnieuws. In dit geval was er vorige week een tragisch ongeval in Parijs. We lezen overal dat een aanrijding met een elektrische step vorige week in Parijs het leven heeft gekost aan een Italiaanse van 31 jaar die al 10 jaar in Parijs woonde.

Wereldwijd lezen we vooral dat een aanrijding met een elektrische step een dodelijk ongeval heeft veroorzaakt. Wat we niet lezen is dat het ongeval veroorzaakt is door twee vrouwen die op één deelstep reden. Zoals vaak zorgt ook ditmaal weer de deelstep negatieve berichten in de media. De mensen die persoonlijk een e-step gebruiken worden er op afgerekend.

Dat journalisten op een redactie nu nog steeds niet het verschil weten tussen een deelstep en een e-step voor persoonlijke mobiliteit is natuurlijk net zo tragisch als dit ongeval. Dat ze daarmee ook nog eens een zeer grote groep e-step gebruikers beschadigen die dagelijks zonder problemen een e-step gebruiken voor woon-werkverkeer of voor recreatie realiseren ze zich niet eens.

Telkens als we negatieve berichten lezen over e-steps is de oorzaak te herleiden naar deelsteps. Onlangs kregen we nog cijfers uit Brisbane (Australië) waaruit bleek dat  bij 92% van de ongevallen met een LEV een e-step de oorzaak was. 78% daarvan komt door een deelstep. Dat zijn de feiten tussen deelmobiliteit en owned. Wij hebben een minister die telkens zegt dat LEVs mogen als het veilig kan. Ondertussen zit haar ministerie regelmatig aan tafel met de leveranciers van deelstep en niet met de persoonlijke gebruikers van LEVs zoals de e-step.

Dat is ook precies waarom wij in 2019 al hebben besloten om niet meer samen te werken met Lime en BIRD. Wat persoonlijk gebruik (OWNED) onderscheid ten aanzien van de deelsteps zijn ongevallen. Bij persoonlijk gebruik is dat nihil, hoe dat bij deelsteps zit weet inmiddels iedereen behalve de overheid.

Foto: Vince Jacob

3 reacties op “Twee verpleegsters van 25 op één deelstep veroorzaken dodelijk ongeval en rijden door”

 1. Tim avatar
  Tim

  Het zit hem in 2 factoren denk ik. Het don’t be gentle it’s a rental principe. En, het feit dat onervarenheid wanneer iemand voor het eerst een deelstep neemt en dus het voertuig nog niet kent.

  1. Tim avatar
   Tim

   Dat onervarenheid een rol speelt moest dat zijn.

   1. Bart avatar
    Bart

    De onervarenheid gaat er ook niet zomaar af, want je betaald gewoon per km (en ook tijd volgens mij?) op een gehuurde e-step.

    Ik verwacht dat zo goed als niemand voor die prijzen denkt “Ik ga even een uurtje de step onder de knie krijgen”. Resultaat: Extreem onervaren bestuurders op de weg die financieel initiatief hebben om zo snel mogelijk van A naar B te gaan met minimale km’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *