Posted on

by

in

Tot er een vaccin of medicijn tegen corona is blijft OV Russische roulette

We lopen hier nog wat achter maar dat gaf ons de ruimte om de afgelopen weken eens goed rond te kijken hoe ze in de rest van de wereld omgaan met sociale afstand in het openbaar vervoer. Bussen, trams, metro en trein worden massaal vermeden en we zien dat overheden het gebruik van Persoonlijk Lichte Elektrische Voertuigen (PLEV) enorm aan het stimuleren zijn. In Italië en Spanje krijg je zelfs subsidie voor de aanschaf.

We zien dat wereldwijd de verhuur van deelsteps volledig is ingestort. COVID-19 werkt als een soort extreme smetvrees en dan ga je niet iets gebruiken wat andere mensen hebben aangeraakt. Mensen rijden ook steeds vaker door rood omdat ze het knopje van het stoplicht niet willen indrukken.

Ondertussen zien we wereldwijd een stijging van de verkoop van LEV’s voor persoonlijk gebruik. In volgorde van populariteit: e-step, Onewheel, elektrisch skateboard en monowheel. Het is een extra mogelijkheid voor forensen om zich van A naar B te verplaatsen en om het OV te vermijden en voor recreatie.

Ook in Nederland zien we een toename in de verkoop alleen heeft de overheid liever dat je naar je werk gaat met het OV. De kans dat je daar besmet raakt met corona is 6x groter dan als je een LEV zou gebruiken. Veilig naar je werk of school gaan blijft een soort Russische roulette tot er een vaccin of medicijn tegen corona is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *