Posted on

by

in

Terugroepactie van e-step die Decathlon verkoopt

Via de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zagen we een bericht dat er een terugroepactie is voor een e-step die verkocht is via Decathlon. Het gaat om het type Revolt R wat verkocht is tussen 1 juni 2019 tot en met 17 augustus 2020. Het gaat om de e-steps met serienummer:

  • RVORR36751904, gefabriceerd in april 2019.
  • RVORR36751909, gefabriceerd in september 2019
  • RVORR36751911, gefabriceerd in november 2019.

Uit onderzoek blijkt dat de stuurbuis van de step kan breken, waardoor er tijdens het gebruik een risico op vallen ontstaat. Mocht je zo’n e-step hebben gekocht dan kan je hem terugbrengen naar Decathlon zodat ze de e-step binnen twee weken weer in orde maken.

Wat ons ook een beetje verbaasd is dat er nog geen terugroepactie is van de e-steps die de Makro heeft verkocht. Blijkbaar zijn e-steps van €150 helemaal niet zo gevaarlijk als wij denken.

De e-step van Decatlon is nog steeds te koop voor €424,99 Wij vragen ons wel af waarom mensen überhaupt kiezen voor een vrij onbekend merk. Voor hetzelfde geld of minder koop je ook een Xiaomi of een Segway Ninebot waar de kennis qua hardware en de afzetmarkt (lees doorvoersnelheid) al wat meer geëvolueerd is.

Opvallend detail is ook dat de aanhangers van de Fietsersbond op twitter meteen op dit soort terugroepacties duiken en e-steps meteen classificeren als gevaarlijk. Als we gaan jij-bakken kunnen wij dat ook, fietsen zijn veel gevaarlijker op de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *