Posted on

by

in

Studie in opdracht van Europese Commissie over LEVs

In opdracht van de Europese Commissie is er een uitvoerige studie gedaan naar de marktontwikkeling en verkeersveiligheidsrisico’s van LEVs die ze in het onderzoek PMD’s noemen.

Doel was om in kaart te brengen wat voor soort Personal Mobility Devices er op de markt te koop zijn, een analyse van de markt en de invloed van de bestaande wetgeving op EU- en nationaal niveau, het verzamelen en evalueren van ongevallen met PMD’s, het beoordelen van het huidige gebruik en de veiligheidsaspecten in het verkeer van PMD’s die niet onder de EU-typegoedkeuring vallen en aanbevelingen voor de minimale technische veiligheidsvereisten waaraan ze zouden moeten voldoen. Denk dan aan verkeersregels maar ook gebruiks- en gedragsregels.

Het stuk telt 106 pagina’s en is de opmaat naar Europese wet- en regelgeving. In het stuk staan veel onderwerpen waar wij ook al uitvoerig aandacht aan hebben besteed. We zien ook dat de manier van onderzoek wat Legaalrijden het afgelopen jaar heeft gedaan op sommige punten zelfs is overgenomen.

Het is fijn om eens een stuk te lezen waar EUC’s, elektrische skateboards en Onewheel’s ook gewoon genoemd worden. De studie is via deze link (PDF alert) te lezen of te downloaden.

Eén reactie op “Studie in opdracht van Europese Commissie over LEVs”

  1. Vitaliy avatar
    Vitaliy

    Very interesting document.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *