Posted on

by

in

Steeds meer kinderen gebruiken een e-step

In het Jeugdjournaal vandaag exclusief aandacht voor de e-step. Veel jonge kinderen maken inmiddels gebruik van een e-step maar weten niet dat ze verboden zijn op de openbare weg. In het verslag wekt het Jeugdjournaal de indruk dat de politie je alleen een boete geeft als je dat wel doet maar dat, dat eigenlijk nooit gebeurd.

Dat klopt helaas niet, wij krijgen dagelijks meldingen dat er e-steps in beslag worden genomen en dat er daarnaast ook nog een boete is gegeven.

In het verslag ook een interview met een 11-jarig meisje die een e-step gebruikt. Die leeftijd lijkt vrij jong maar in Frankrijk is de minimale leeftijd voor het gebruik van een e-step 12-jaar.

Veel ouders weten blijkbaar niet dat hun kinderen onverzekerd rondrijden op e-steps. De kinderen snappen het zelf ook niet.

Het zou logisch zijn als e-steps onder een (AVP) aansprakelijkheidsverzekering zouden vallen. Dan is het grootste probleem van de e-steps en andere lichte elektrische voertuigen opgelost. Maar verzekeraars ruiken geld en verkopen liever een aparte verzekering met een nummerbord (sticker) voor e-steps. Dat is wat wij zien in de (voorlopige) plannen van de overheid. Enkele verzekeraars zijn er achter de schermen ook al mee bezig.

Ondertussen zien we ook dat niemand de plannen van de overheid meer serieus neemt. We zien een enorme stijging in de verkoop van e-steps en dat er nog steeds geen regels zijn daar lijkt niemand zich aan te storen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *