Posted on

by

in

Spaanse regio Valencia geeft subsidie om e-step te kopen om het OV te mijden

Zoals we al eerder schreven krijg je in Italië €500 subsidie bij aanschaf van een licht elektrisch voertuig zoals een e-step of een Onewheel. Inwoners van de Spaanse regio Valencia (Robert bedankt voor de tip) krijgen ook financiële hulp voor de aanschaf van fietsen (75 euro), elektrische fietsen (250 euro) en elektrische stepjes (75 euro). 

Gebleken is dat veel mensen in grote Spaanse steden het OV willen mijden vanwege de corona pandemie. De Spaanse overheid wil daarom het gebruik van de e-step stimuleren als alternatief vervoermiddel. Vreemd is wel dat de e-steps niet duurder mogen zijn dan 450 euro.

In Nederland geven we 4000 euro subsidie voor een nieuwe elektrische auto en 2000 voor een gebruikte vanaf 1 juli. Daarnaast heeft het kabinet 100 miljoen euro geïnvesteerd in fietsenstallingen en snelfietsroutes.

Als je in Nederland een e-step gebruikt om naar je werk te gaan loop je het risico dat de politie hem in beslag neemt. Daarnaast kan je een boete van €410 krijgen en zegt het Openbaar Ministerie dat ze je e-step vernietigen of ze verkopen hem stiekem via de domeinen.

Eén reactie op “Spaanse regio Valencia geeft subsidie om e-step te kopen om het OV te mijden”

  1. Johan avatar
    Johan

    Hallo, het zou handig zijn om de Spaanse link waar de voorwaarden en informatie of de aanvraag te vinden is bij het artikel te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *