Posted on

by

in

Segway-Ninebot Air T15 heeft geen gaspedaal maar cruise control

Segway-Ninebot introduceerde vandaag aantal nieuwe e-steps waaronder de Air T15. Volgens Segway de meest compacte, lichtgewicht en energie vriendelijke e-step ooit gemaakt voor gebruik in de stad.

Bijzonder is ook dat er geen knopje op het stuur zit om harder of zachter te rijden. Je stept en de e-step past automatisch de snelheid aan zodat je een constante rijsnelheid kunt houden. Door een druk op de rem op het achterwiel stop je de cruise control van de e-step of rem je af. Het doet ons qua techniek vooral denken aan de Micro M1 Colibri.

De Air T15 is voorzien van een 300-watt hub motor die een topsnelheid van 20 kilometer per uur kan bereiken. De e-step is eenvoudig in te klappen door een druk op een knop. De Segway-Ninebot Air T15 weegt bijna 10 kilo en gaat $699 kosten.

Naast de Air T15 gaat Segway volgende week op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas ook de T60 lanceren. Volgens het bedrijf een revolutionaire e-step die ze zelf een “roboscooter” noemen. Volgens geruchten is het een driewieler die ook zeer geschikt is voor de verhuur van deelstep leveranciers.

Volgende week op de CES zullen we meer nieuwe PLEV’s zien voor de micromobiliteit in het stadshart en daarbuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *