Posted on

by

in

Segway Max G30 e-step via Duitse u-bocht constructie over 6 maanden op de weg

We krijgen dagelijks veel berichten binnen met reacties, tip en suggesties. Dat waarderen we zeer. We krijgen ook regelmatig berichten dat e-steps bij de RDW gekeurd worden en binnenkort te koop zijn en legaal op de openbare weg mogen rijden. Dat klinkt altijd hoopvol maar tot nu toe is dat nog steeds niet bij iemand gelukt. De laatste twee leveranciers zouden eind augustus hun e-steps bij de RDW laten keuren en vlak daarna zouden ze te koop zijn maar nu, ruim twee maanden later hebben wij ze nog niet gezien.

We kregen ook de tip dat de Segway Ninebot Max G30 binnen 6 maanden gelegaliseerd wordt in Nederland. Probleem is wel dat dit volgens het Duitse model zou gaan gebeuren en met een verzekeringsplaatje en een maximumsnelheid van 20 KM/u.

Opvallend want er is nog geen toelatingskader (de outline) en daarom houden wij het vooralsnog maar op een gerucht. Geruchten zijn maar geruchten maar waar rook is wel vuur… We zijn benieuwd en kunnen ons niet voorstellen dat iemand voor het Duitse model is. De minister liet de Tweede Kamer onlangs wel weten dat er door de RDW onderzoek gedaan wordt naar het Duitse model. Blijkbaar worden dit soort beslissingen nu al via achterkamertjes besloten.

 

20 reacties op “Segway Max G30 e-step via Duitse u-bocht constructie over 6 maanden op de weg”

 1. Jeroen avatar
  Jeroen

  Keuren en een verzekeringsplaatje.. Het moet niet gekker worden. De remweg van zo’n step is vele male korter dan met een elektrische fiets. Desnoods stap je namelijk gewoon van de step af.

  1. Erik avatar
   Erik

   Ben het helemaal met je eens . Ze zijn veilig, en een en al fun. Ik ben 61 jaar oud.
   Fotograaf ,en rij door de bossen wegen stranden.
   Overal stabiel en veilig.

 2. Maarten Vrolijk avatar
  Maarten Vrolijk

  Tis niet alleen remmen…. t/m ventieldopjes, DOT- codes, productiedata bandjes, EU-keur, materiaalsoort etc etc bla bla. Heb zelf een ligfiets gebouwd, 30 km/u plus, maar keuren? Remmen? Als ik een klapper zou hebben gemaakt……

 3. Barry avatar
  Barry

  Wat zou de reden kunnen zijn dat dit alleen voor de G30 gebeurt en niet voor bijvoorbeeld de ES2?

  1. mike avatar
   mike

   grote budgetten van Segway ?

   1. Arjan avatar
    Arjan

    Ninebot en Segway zijn inmiddels hetzelfde bedrijf, dus nee, dat zal het niet zijn.

  2. Kuro avatar
   Kuro

   Wat steekpenningen gaan heel ver om de bureaucratie te verzachten. Zaken waar bestuurders niet beter van worden kunnen jaren op zich wachten.

  3. Tim avatar
   Tim

   Magnetische remmen.

 4. Harold avatar
  Harold

  Roverheid wil zijn burgers weer gebruiken als melkkoe, denken dat we dom zijn, waar is onze vrijheid? Onder het mom van vrije meningsuiting wordt wel gepropageerd dat je miljarden mensen mag beledigen over hun geloof, lekker belangrijk dat we ons daarmee moeten bezigen, waarom zou een weldenkend mens zich bezigen met anderen te beledigen? Laat de mensen zelf bepalen wat ze wel en niet geloven? Achterlijke media bepalen zogenaamd wat voor ons belangrijk is, zoals dat de koning in Griekenland op vakantie is. Lekker belangrijk, ga lekker op vakantie als je dat een ingecalculeerde risico vindt meneer de koning. De huidige leiders zijn marionetten van het Corona-theater. Geef ons onze vrijheid terug, we willen ons verplaatsen en dan krijgen we dit circus, slaat totaal nergens op, 2022???%&#$&^$#. Verplaatsen van A naar B is ons grondrecht. Als je over vrije rechten wilt praten, doe hier dan eens wat aan, stelletje malloten. Kan nergens parkeren met mijn auto, krijg wel een boete als ik een keer te laat betaald parkeren heb aangezet. Hoe moet ik me verplaatsen? Waar is onze vrijheid? Als deze lijn zich voortzet, krijgen we straks de ademhalings-tax voor iedere inhalering. Of nieuwe salarisschalen, zoals hoe harder je rent, hoe meer energie je kan opwekken, hoe meer salaris je krijgt. Pas op he, ook daarvan moet je een groot deel tax betalen, inkomsten-tax, maar die bestaat al is niets nieuws.

  Groet,
  Een ongeruste burger

 5. Jody avatar
  Jody

  Is hier al meer info over, ik bedoel het zou verre van ideaal zijn maar als er een schaapje over de dam is…. Zelfs met begrenzing en verzekering zou ik dezelfde dag nog een G30 Max gaan halen, om zonder gezeur te kunnen rijden.

 6. Youri avatar
  Youri

  Is er al wat meer info omtrent het uitlijnen van het toelatingskader?
  Eind oktober werdt er gesteld dat deze in december klaar moest zijn.
  Er is namelijk heel novmeber nog niks nieuws gepost en ik ben zelf echt razend benieuwd. Zou heerlijk zijn om binnenkort zonder gezeik op een LEV te kunnen rijden.

  M.v.g. Youri

  1. Jo Janssen avatar
   Jo Janssen

   ik ben ook benieuwd heb een Max 30

   1. Menno avatar
    Menno

    Zelfde hier!

 7. Carola avatar
  Carola

  Hi, is er al meer bekend over deze step? Ik kan er eentje overnemen, maar twijfel. Wil wel legaal rijden namelijk…

  1. Peter avatar
   Peter

   Zoals het er nu naar uitziet gaat er qua wetgeving voorlopig niks gebeuren. Januari 2023 gaat de nieuwe wetgeving in maar het is de vraag of deze e-step dan door de keuring van de RDW komt.

 8. Harry avatar
  Harry

  De B3-Max D is in december door de RDW gekeurd. Eisen zijn; Max 20km pu
  Geen cruise control, voor en achterrem, zij reflectoren, vin en ingeslagen nummer.
  Naar men zegt moet dit in december/januari door de kamer zijn geweest en is de step legaal.

  Geen frame en VIN nummer, geen toelating.

  1. Harry avatar
   Harry

   Uiteraard gaat het om de G30 Max D

   1. Peter avatar
    Peter

    We hebben het even voor je nagevraagd en hij is niet toegestaan op de openbare weg in Nederland. https://twitter.com/RDWnl/status/1522557485403488260

 9. Iwan avatar
  Iwan

  Hoi allemaal, ik heb een Segway Ninebot Max G30D 2 die in Duitsland toegestaan is het heeft oom VIN nummer en een COC certificaat + een formulier mat alle technische data. Ik heb onlangs een verzekering afgesloten even afwachten of het goedgekeurd wordt maar denk dat het geen probleem wordt. En dan legaal rijden. Ik hou jullie op de hoogte.

  1. Jonathan avatar
   Jonathan

   Is het gelukt met om een verzekering af te sluiten? Ben erg benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *