Posted on

by

in

Segway is de nieuwe Samsung

Segway heeft als hofleverancier voor deelstep fabrikanten goed gekeken naar hun klanten. Zeg maar wat Samsung met Apple doet, componenten leveren en het daarna namaken. Segway introduceerde onlangs Segway Discovery. Een dienst waarbij je bij Segway deelsteps koopt die op kleine schaal te verhuren zijn.

Op die manier kan iedereen deelstep verhuurder worden. Denk aan hotels, scholen, universiteiten maar ook als verlengstuk van het openbaar vervoer. De NS kan naast de OV-fiets nu ook zelf deelsteps gaan verhuren, zonder dat daar externe bedrijven bij betrokken zijn.

Het concept van Segway komt op een zeer ongelukkig moment voor de deelstep verhuurders. Vanwege de corona crisis ligt hun deelstep vloot vrijwel stil. Ondernemers die nu thuis zitten kunnen met een paar muisklikken zelf een (mini) deelstep verhuurbedrijf opstarten. Maar het gaat veel verder dan dat denk daarbij aan gemeentes en ondernemingen.

Voordeel is ook dat het geld van de inkomsten van de verhuur ook niet verdwijnt naar startups in het buitenland. We vonden de Segway Max vorig jaar al veel lijken op de nieuwste generatie Lime deelsteps maar nu snappen we het. Deze vorm van verhuur heeft als voordeel dat de deelsteps na verhuur weer worden ingeleverd op het punt waar ze zijn gehuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *