Posted on

by

in

Roep om flexibel PLEV mobiliteit scenario in het corona tijdperk stijgt

Minister van Nieuwenhuizen was gisteren te zien bij WNL en ook daar ging het over de corona maatregelen van het kabinet. Ze roept werkgevers op om werknemers niet meer met de auto naar hun werk te laten reizen. Als 10 tot 15% van de werknemers blijft thuiswerken dan zijn de files opgelost.

Mensen met cruciale beroepen kunnen het OV gebruiken maar wie gebruik maakt van het OV weet ook dat er sinds de corona maatregelen geen kaartjes meer geknipt worden en dat trekt een soort reizigers aan waar je liever niet tussen wil zitten. Mensen met cruciale beroepen willen heel graag gebruik maken van PLEV’s omdat de kans dat je corona oploopt in het OV 6X groter is. Daarbij is het OV ook niet meer veilig in de avonduren omdat er allemaal verwarde personen gebruik maken van het OV omdat het gratis is.

Als Nederland binnenkort weer aan het werk gaat kan er nog maar 20-25% van het OV gebruikt worden onder de huidige maatregelen. Het gebruik van PLEV’s geeft werknemers meer mogelijkheden om zonder risico’s naar hun werk te gaan.

We houden voorlopig wel een 1,5 meter samenleving maar we hebben een overheid die geen PLEV mobiliteit scenario heeft klaarliggen. Dat kan binnen een week geregeld zijn. Bel met de Belgen, daar werkt het prima. Daar hebben ze ook al het wiel voor ons uitgevonden. Bel ons voor hulp, het is gratis.

Er is een door de corona pandemie een sterk groeiende mobiliteitsvraag naar PLEV’s ontstaan. We zien de laatste weken ook dat de vraag naar PLEV’s sterk is toegenomen. Ook bij mensen die cruciale beroepen hebben. Dat zijn mensen die de overheid niet meer serieus nemen, omdat ze gekort in de mogelijkheden om hun beroep uit te oefenen en nu mogen ze niet naar hun werk op een e-step of een Onewheel en worden ze min of meer gedwongen om van het OV gebruik te maken.

https://www.instagram.com/p/B_d19ZhJKd6/?utm_source=ig_web_copy_link

Dank aan Joey voor de Cora bij WNL tip. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *