Posted on

by

in

Rijksoverheid verkoopt onbruikbare e-voertuigen via veilingen

Afgelopen week kwamen we er achter dat zowel de politie als het Openbaar Ministerie zegt dat ze in beslag genomen e-steps en elektrische skateboards vernietigen maar uit ons onderzoek bleek dat de Rijksoverheid ze gewoon via de achterdeur verkoopt via veilingen.

Opvallend detail is ook dat de duurdere exemplaren die in beslag zijn genomen van meer dan €1500 het afgelopen half jaar niet geveild zijn. Die laten we voor de zekerheid via de fabrikanten op afstand alsnog onbruikbaar maken en zijn inmiddels geregistreerd als gestolen. Want anders kunnen we het niet noemen, het is pure diefstal.

Minister Van Nieuwenhuizen zei gisteren tegen de NOS dat de in beslag genomen e-voertuigen gewoon verkocht mogen worden, “als er maar bij vermeld wordt dat ze niet op de openbare weg mogen komen.” Dat probleem lossen we als Legaalrijden.nl wel voor haar op met de fabrikanten want alles wat in beslag wordt genomen en waarvan de overheid zegt dat het vernietigd is laten we registreren als gestolen. Aangezien vrijwel alle e-voertuigen werken via een app en firmware updates zullen de kopers via veilingsites vanaf nu al gauw te maken krijgen met een veel te dure presse-papier. Lullig maar iets wat vernietigd is kan je niet kopen.

Hiermee stoppen we ook het nieuwe circulaire verdienmodel van de overheid en vragen we de overheid ook om enige coulance nu de wetgeving er bijna is. Geef gewoon een boete van €260 of een waarschuwing zoals heel veel aardige dienders nu ook al doen. #DOESLIEF

 

Eén reactie op “Rijksoverheid verkoopt onbruikbare e-voertuigen via veilingen”

  1. Mark avatar
    Mark

    Titel klopt niet. Deze voertuigen zijn niet onbruikbaar en mogen gebruikt worden op eigen terrein. Je kan het ook meenemen als je op vakantie gaat naar een land waar het wel is toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *