Posted on

by

in

Reizigers vermijden OV en stappen massaal over op tweedehands auto

In omringende landen doet de overheid er alles aan om mensen die niet meer met het OV durven te reizen door de COVID-19 pandemie tegemoet te komen door de infrastructuur aan te passen aan het gebruik van Lichte Elektrische Voertuigen en de fiets. We schreven daar afgelopen maanden al uitvoerig over.

In Nederland is het beleid om mensen die niet willen fietsen te verwijzen naar de auto. Dat doet de politie als ze je LEV in beslag neemt maar ook de overheid geeft als advies om de auto te gebruiken.

Als mensen die het OV vermijden dan ook auto’s met een stekker zouden kopen is er eigenlijk weinig aan de hand maar gebruikers van het OV schakelen massaal over op tweedehandsauto’s en bij voorkeur zo goedkoop mogelijk en zonder stekker.

Uit onderzoek van Bovag en de zoekopdrachten op Autoscout24 blijkt dat het vervoer van consumenten de komende tijd per auto gaat en niet met het OV. Daaruit blijkt dat meer mensen met de auto willen reizen in plaats van met het openbaar vervoer.

In Nederland staat alles stil en worden LEV’s in beslag genomen door een politiemacht waar ze in een gemiddeld dorp jaloers op zouden zijn. Het OM zegt dat de LEV’s worden vernietigt maar in werkelijkheid veilt de Overheid ze (nog steeds) via een veiling website.

LEV gebruikers zijn in Nederland de paria’s van de overheid. Alle onzin die er is bedacht om ons van de openbare weg te houden hebben we inmiddels kunnen weerleggen met feiten. Het zou de overheid sieren als ze LEV’s zou gedogen totdat er wetgeving is. Dat is helemaal niet zo ingewikkeld. De overheid is nu files aan het creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *