Posted on

by

in

Reactie gemeente Den Haag en laatste optie om te demonstreren

Politie Den Haag stuurde na overleg met de gemeente de volgende reactie naar aanleiding van onze vraag aan burgemeester van Zanen waarom de demonstratie in 2020 wel was toegestaan en dit jaar niet:

Er is geen sprake van (een voornemen tot) een verbod of een beperking op uw demonstratie. U bent van harte welkom om in Den Haag uw mening te uiten.

Zoals bekend gaf het Openbaar Ministerie vorig jaar aan dat het gebruik van LEV van onder bepaalde voorwaarden mogelijk was. Zij hebben nu echter laten weten dat deze voertuigen volgens de huidige richtlijnen, ook onder voorwaarden, niet zijn toegestaan op openbare weg. 

Dit betekent dus nogmaals dat uw demonstratie doorgang kan vinden, maar dat de deelnemers zich, net als een ieder, aan de geldende wet- en regelgeving dienen te houden, waaronder het verbod op het gebruik van LEV. U kunt deze voertuigen desgewenst bijvoorbeeld wel aan de hand meevoeren maar dat is uiteraard aan u. 

Hierop hebben we per e-mail nog de vraag gesteld of het niet mogelijk is om de demonstratie alsnog bij het Malieveld te houden. Rondom het Malieveld is een geasfalteerde weg en het is tevens een evenementenlocatie. Dit zou een goed alternatief kunnen zijn om toch nog rijdend te kunnen demonstreren. Stilstaan of lopen is geen optie, dat doen we nu al bijna 3 jaar. Als we een reactie krijgen lees je het hier. 

13 reacties op “Reactie gemeente Den Haag en laatste optie om te demonstreren”

 1. Otto avatar
  Otto

  Rondje Malieveld! Klinkt goed en het is een evenementenlocatie dus dat is ook geen openbare weg. Er rijden met evenementen ook altijd van die rare wagentjes zonder nummerborden… dus als dat mag mag een LEV ook.

 2. Nicole avatar
  Nicole

  Goed dat jullie nog een laatste poging wagen. Als het mag ben ik er zeker bij!!

 3. Cedric van Aa avatar
  Cedric van Aa

  De zin “Zij hebben nu echter laten weten dat deze voertuigen volgens de huidige richtlijnen, ook onder voorwaarden, niet zijn toegestaan op openbare weg” geeft precies de fuckup aan waar jullie mee te maken hebben. Er zijn geen nieuwe regels ten opzichte van 2020. Ze hebben toen waarschijnlijk een fout gemaakt om de demonstratie toe te staan. Geef dat dan toe maar draai er niet omheen.

 4. Eddie avatar
  Eddie

  Heel goed, niet opgeven Legaalrijden! De volgende stap is dat ze jullie laten verdwijnen omdat je te lastig bent. Blijf volhouden, met de demo, de legalisatie en de petitie! Go Go Go!!!

 5. Jesse avatar
  Jesse

  Malieveld? Gewoon over de A12. Doen de boeren ook en die pakken ze ook niet op.

  1. Lex avatar
   Lex

   Ja, jij hebt misschien een Veteran Sherman, maar we hebben niet allemaal een tank.

 6. Kuro avatar
  Kuro

  “Zij hebben nu echter laten weten dat deze voertuigen volgens de huidige richtlijnen, ook onder voorwaarden, niet zijn toegestaan op openbare weg.”

  Is het OM er van bewust dat zij hiermee in strijd zijn met de Europese wetgeving, waarvoor zij verantwoordelijk zijn om uit te voeren? Is er al via legaalrijden contact opgenomen met een EP om dit aan te kaarten?

 7. Nikolaus avatar
  Nikolaus

  de vraag is of malieveld voldoende kijkers trekt. passanten moeten er gericht naartoe lopen. media aandacht zal echter gaan lukken.

 8. Lex avatar
  Lex

  Ik ben intussen voor een illegale demonstratie waarbij we ons desnoods allemaal laten arresteren. Vervolgens een massale rechtzitting en zorgen dat die in de publiciteit komt.

 9. Eddie avatar
  Eddie

  Ik zie steeds meer e-steps rijden 🙂 Los van de demonstraties is het denk ik ook goed als iedereen het OM, de politie, en RDW gaat/blijft spammen met hoe raar deze hele regelregeving wel niet is. I’m doing my part!

  1. Nikolaus avatar
   Nikolaus

   ik heb al 3 keer alle kamerleden (oproep legaalrijden) gemaild. ga dit ook maandelijks voortzetten.

   1. Ben Verhaag avatar
    Ben Verhaag

    👍
    Nikolaus,
    Is het een idee om daar een ‘groeps-effort’ van te maken?
    Misschien zet dat meer zoden aan de dijk. De text zal niet veel veranderen in tijd; kan je een copie posten?

 10. Vee avatar
  Vee

  “Huidige richtlijnen”???? Er is niets veranderd in de tussentijd. Wat betekent “richtlijnen”? Bovendien kan de burgemeester zelf toch wel besluiten dit toe te staan? Meneer burgemeester wil gewoon niet meewerken, dat is het. Malieveld, prima. Waarom niet meteen een sporthal zodat we “droog” blijven mocht t gieten? Natuurlijk zij we dan wel volledig aan t zicht onttrokken maar ja, demonstreren is demonstreren toch?

  Ik ben geen relschopper maar heb geen moeite om vanaf t malieveld op te rukken richting binnenhof. En nee, niet lopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *