Posted on

by

in

Politiehelikopter achtervolgt elektrische step in Amersfoort

We zien steeds vaker dat eigenaren van Lichte Elektrische Voertuigen vluchten als ze politie zien. Dit is vooral het geval als ze al een keer eerder zijn staande gehouden of een waarschuwing hebben gekregen. Niet heel vreemd want de politie geeft bij een tweede vergrijp (nog) een boete en neemt je LEV dan vaak ook in beslag. De overheid veilt die dan vervolgens weer via de domeinen via een veilingwebsite.

Vorig jaar zagen we een wilde achtervolging door Amsterdam toen iemand lopend (op blote voeten) vluchtte voor de politie omdat anders zijn Onewheel voor de zoveelste keer in beslag zou worden genomen. 4 politieagenten op de fiets dreigden daarbij om hem te pepperen als hij niet zou blijven staan.

Vandaag kregen we via Andre de tip dat het blijkbaar nog veel gekker kan. In Amersfoort ging er iemand vandoor op een Boosted REV e-step nadat een politieagent op een motor hem had gespot. De politie zette daarop een klopjacht in om de eigenaar van de elektrische step te arresteren. Daarbij is ook een politiehelikopter ingezet.

Een fotograaf ter plaatse zag op enig moment een politieagent op een e-step. Of dit de e-step was van de verdachte persoon of van de politie zelf is niet helemaal duidelijk. Wij gaan er vanuit dat deze van de gevluchte persoon is omdat een Boosted REV ook niet is toegestaan op de openbare weg in Nederland.

Op dit kaartje zie je het aantal zoekslagen die de politiehelikopter heeft uitgevoerd om de persoon die op de e-step was gevlucht te traceren. Het kan blijkbaar altijd nog gekker en ondertussen veranderd er qua wetgeving voor de toelating van dit soort veilige e-steps voorlopig nog helemaal niks in Nederland.

17 reacties op “Politiehelikopter achtervolgt elektrische step in Amersfoort”

 1. Sanjay Dastoor avatar
  Sanjay Dastoor

  Haha, hier moest ik echt even over lachen!

 2. Arjen avatar
  Arjen

  Wat een grap

 3. Lisette avatar
  Lisette

  Krankzinnig!!! Maar altijd weer die motoragenten, die zijn echt het ergste politievolk die er rondrijden. De meeste andere agenten zijn echt heel chill. Zou me ook niet verbazen als ze in die helikopter gewoon zeggen dat ze niks hebben gezien om van dat geleuter van die motormuis af te zijn. Doordat motoragenten eigenaren van LEVs opjagen krijg je juist ongelukken. Kom met wetgeving en hou op met deze onzin. Ik ga ook niet meer stemmen. Een overheid die dit niet eens fatsoenlijk kan regelen verdient mijn stem niet meer.

 4. Robin avatar
  Robin

  Je gaat je bijna afvragen wanneer ze je gaan neerschieten op je e-step. Wat is dit voor een land aan het worden? Pepperspray en helikopters tegen levs. WTF overheid!!!

  1. Rb1 avatar
   Rb1

   weet de m.e inzet tegen de lockdown protesten nog. en de afwezigheid ervan met dat blm gedoe.. kansloos bestuur hebben we. hopelijk pakt een of andere grote omroep dit op en raken de talking heads verontwaardigd™️. zouden die agenten thuis trots vertellen dat ze met man en macht een e step opgejaagd hebben? 🤔

   1. Lex avatar
    Lex

    Omroepen die dit soort dingen aankaarten gaan verboden worden.

 5. Jelle avatar
  Jelle

  Wel knap als je een politiemotor kan afschudden op een e-step. GTA maar dan echt. 🙏

 6. Gideon avatar
  Gideon

  Alsof je er in een ramkraak Audi vandoor gaat. Hoe dan?

 7. Rafael avatar
  Rafael

  “Fijn” om te weten dat dit soort extreem dure opsporingsdiensten worden ingezet om iemand op een elektrisch stepje aan te houden. Wat een onwaarschijnlijke verspilling van publiek geld!

  Uit een artikel op BNR over de inzet van politiehelikopters:
  “Maar alles komt met een prijs. In 2009 kocht het KLPD voor 85 miljoen euro acht nieuwe helikopters. Los van het aankoopbedrag, kost de inzet van de helikopers zo’n 3000 tot 3500 euro per keer.”

 8. Lieven VB avatar
  Lieven VB

  Dat mag precies geld kosten bij jullie.
  En dat voor ne step.😅

  1. Rb1 avatar
   Rb1

   lijkt er steeds meer op dat jullie domme hollander grapjes gewoon waar zijn 😅.

 9. Beun de haas avatar
  Beun de haas

  Dit is wel next level estepjes pesten

 10. California ESK8 avatar
  California ESK8

  They didn’t catch the owner of the Boosted REV, that’s nice. FTP!

  1. Mark avatar
   Mark

   He lost his step. So that’s a hefty fine already

 11. Vitalii avatar
  Vitalii

  Wasted taxes. Check how much helicopter hour costs. And for what?

 12. Frits W. avatar
  Frits W.

  Vermoedelijk was de helicopter al in de lucht. Ze gaan echt niet voor een e-step een helicopter laten opstijgen. Voor een nieuwe opdracht was er waarschijnlijk wat tijd over, dat kan toch?

  Als een e-step van de weg wordt gehaald is dat niet alleen voor die ene e-step. Er is sprake van een aanzuigende werking van die dingen. Iemand een e-step dan volgen er meer. Waarom zou je als overheid de wet niet mogen handhaven?

  1. Jos avatar
   Jos

   Nee als politie moet je echt alles inzetten om de wet (verboden te rijden met e-steps op de openbare weg!) te handhaven, tuurlijk! Overal wordt geklaagt want we hebben te weinig personeel om echte zaken op te lossen en echte criminelen te kunnen veroordelen. Die laten we voor “kleinvergrijp” zelfs weer vrij tegenwoordig. Dus mensen oplichten of stelen geen probleem joh! Die mensen op illegale e-stepjes die moeten we hebben! We zijn echt doorgedraaid met z’n alle als we dat normaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *