Posted on

by

in

Politie pest gebruikers van LEV’s met in elkaar geplakte filmpjes op social media

Eerder deze week gingen de voorzitters van de politiebonden in gesprek met minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid over in elkaar geplakte filmpjes op internet waarin agenten (vaak onterecht) in een kwaad daglicht worden gesteld via video’s op sociale media. We voelen hun pijn want diezelfde politie plakt zelf ook van die filmpjes in elkaar op sociale Media waarin gebruikers van Lichte Elektrische Voertuigen belachelijk worden gemaakt.

We zagen de afgelopen weken zelfs video’s waarin politie agenten bezig waren met het vernietigen van e-stepjes die “vrijwillig” waren afgestaan door de eigenaren. De video’s op Instagram waren voorzien van smileys en lachende poppetjes met drilboren. Hoe ziek wil je het hebben.

Opvallend is ook hoe we eerder te horen kregen van het Openbaar Ministerie dat LEV’s van waarde niet worden gesloopt door het OM maar bij veilingen worden aangeboden via de domeinen. Er is zelfs een speciaal bureau voor, het beslagloket van het OM. De politie beslist niet zelf wat er met uw spullen gebeurt. Dat doet het Openbaar Ministerie. Behalve in Arnhem, daar timmeren ze op een zaterdagmiddag uw vervoermiddel voor woon-werkverkeer zelf wel even in elkaar. Bij ander bureaus doen ze dat ook maar dan verdwijnen er ineens spontaan twee Boosted boards ter waarde van €3600.

https://www.instagram.com/p/CB01SxOpnEC/?utm_source=ig_web_copy_link

Vandaag zien we een video van een jong meisje op een kinder stepje waarmee de vergelijking wordt getrokken met de e-step. Ze loopt geen risico op een boete van 360 euro of dat haar step in beslag wordt genomen. Tot slot stelt de politie dat het meisje ook niet onverzekerd is bij een ongeluk.

Dat is een aanname want als de ouders van het meisje geen aansprakelijkheidsverzekering hebben dan draaien ze net als een bestuurder van een e-step zelf op voor de schade. Gebruikers van een e-step, elektrisch skateboard of een Onewheel willen niets liever dan verzekerd rondrijden.

Daarbij is de video van de politie Drechtstedenbuiten (kan je daar met euro’s betalen?) nog meer misplaatsts omdat er net een paar dagen geleden een wielrenner een Pomme op een stepje heeft aangereden in Eindhoven. Het kind moest gereanimeerd worden en is zwaargewond afgevoerd in een traumahelikopter. Over kwetsend gesproken…..

Het zijn slechts twee voorbeelden van ondoordachte in elkaar geknutselde filmpjes die op gebruikers van LEV’s net zo kwetsend over komen als die filmpjes waar de politie bij de minister over klaagde deze week. De video met het kindje op de step zet gebruikers van een e-step ook weg als mensen die kinderspeelgoed gebruiken. Dat zagen we ook vandaag toen een Onewheel in beslag is genomen. LEV’s zijn geen speelgoed.

Regel een gedoogperiode, bel eens met verzekeraars dat LEV’s tot een bepaalde gewichtsklasse onder een aansprakelijkheidsverzekering mogen vallen net zoals in 18 andere EU-lidstaten. Gebruikers van LEV’s worden buitensporig hard gestraft in dit land.

Wij hebben niks tegen de politie, we snappen dat de politie gewoon hun werk doet maar ze zijn vaak ook niet meer vatbaar voor onderbouwde argumenten en doen het af als onzin. We hebben inmiddels een aardige bloemlezing van de meest krankzinnige staandehoudingen plus inbeslagnames van eigenaren van LEV’s, inclusief corruptie. Dat gooien we ook niet meteen op straat, laten we het vooral een beetje netjes houden.

Wat krankzinnig blijft is dat elk korps wat anders doet. Er is volstrekt geen beleid, we zien dagelijks gevallen van wetteloosheid en rechtsongelijkheid. Misschien moeten wij ook maar eens met minsister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid praten. 

3 reacties op “Politie pest gebruikers van LEV’s met in elkaar geplakte filmpjes op social media”

 1. Paulus Chr. van Galen avatar
  Paulus Chr. van Galen

  Ja, op zich is het juist dat er geen beleid is m.b.t. LEV’s. Daar kun je de politie geen verwijt van maken. De goedkeuring moet komen van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Die staat niet te springen, na het ongeval met de Stint! Echter helpt demonstreren alleen maar als je het op een goede manier doet. Geen ondoordachte dingen dus, zoals ik vermoed op basis van reacties op Twitter. Houdt de relschoppers buiten deze discussie!! Daarvoor is dezaak veel te serieus.

 2. Kuro avatar
  Kuro

  Als er geen beleid voor is kan de politie er ook voor kiezen om het te gedogen en zich bezig te houden met belangrijkere dingen dan burgers lastig te vallen. Dit is gewoon diep triest.

 3. Lex avatar
  Lex

  Ik ben verslagen.
  Er staat hier een gloednieuwe Inmotion V8f, die pas 22 augustus voor het eerst de straat op zal gaan.
  Na drie inbeslagnames heb ik het wel gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *