Posted on

by

in

Politie moet nog maanden achterhaalde wet- en regelgeving voor LEV’s oplossen

Onze Legaalrijden.nl petitie loopt nu iets meer dan een jaar. We gaan naar de 16.000 handtekeningen en hebben bereikt dat we aan tafel zitten bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dat is mooi maar de minister gaf onlangs aan dat er vanwege de corona pandemie 3 maanden vertraging is opgelopen met het kader voor de legalisatie van LEV’s.

We vroegen via een peiling op Instagram aan onze achterban of het kabinet voor de verkiezingen van 2021 LEV’s gaat legaliseren. 75% denkt van niet en 25% denkt dat het wel gaat lukken. De ANWB denkt dat er in 2021 wetgeving is voor LEV’s.

Feit is dat alles nu maanden stil ligt en dat de LEV’s als warme broodjes over de toonbank gaan. Het kabinet laat de politie de falende wetgeving oplossen door waarschuwingen te geven, ze in beslag te nemen of een boete te geven. In willekeurige volgorde toepasbaar omdat er geen beleid is.

Ons soort LEV’s voor persoonlijk gebruik kan je zonder noemenswaardige problemen volgende week legaliseren. Er is geen één argument meer te bedenken waarom dat niet zou kunnen. Wij hebben het afgelopen jaar laten zien dat LEV’s veiliger zijn dan iedereen denkt. Daarnaast hebben we alle aannames en kolderverhalen over LEV’s weten te weerleggen.

Een telefoontje naar het Verbond van verzekeraars dat LEV’s onder een aansprakelijkheidsverzekering mogen vallen en het is klaar. Zo simpel is het.

Wij vertegenwoordigen de lichtste vorm van mobiliteit, dat er nog nagedacht moet worden over andere LEV’s die meer massa hebben en waarmee je meerdere personen kan vervoeren is begrijpelijk maar het zou de overheid sieren als ze de lichtste en meest veilige categorie nu al zou gedogen. Ze rijden nu namelijk ook al rond.

3 reacties op “Politie moet nog maanden achterhaalde wet- en regelgeving voor LEV’s oplossen”

 1. Edwin avatar
  Edwin

  ik zeg we gaan naar den haag en blokkeren alle toegangswegen met onze LEV en zetten er bordjes bij ik was al weg geweest als ik mocht rijden 😀

  1. Edwin avatar
   Edwin

   PS waar kan ik die trui bestellen..?

   1. Peter avatar
    Peter

    We willen even kijken hoe de kwaliteit is. Als die goed is plaatsen we een link naar de webshop waar je ze kan bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *