Posted on

by

in

Politie Eindhoven toont Boosted REV als oorlogsbuit op Instagram en Facebook

De Politie in Eindhoven heeft vandaag een elektrische step in beslag genomen. Op de Facebook en Instagram pagina van de politie staat dat een elektrische step verboden is op de openbare weg indien deze niet gekeurd is door de RDW en niet verzekerd is.

De in beslag genomen Boosted REV kost €1899 en het is triest om te zien dat we in Nederland nog steeds niks hebben geregeld qua wetgeving en verzekeringen. Wat ons betreft zou deze e-step onder je (AVP) aansprakelijkheidsverzekering moeten vallen.

Volgens onze juridische afdeling @roomba.lala is de step in de wetgeving GEEN voertuig (RVV) en een motorrijtuig is beschreven als een VOERTUIG aangedreven door (WVW). De WVW en RVV zitten in dezelfde wetsfamilie.

We kunnen de eigenaar van de Boosted REV aanraden om schriftelijk bezwaar te maken van de inbeslagname bij het OM en om teruggaaf te vragen. We hebben de afgelopen tijd herhaaldelijk gezien dat in beslag genomen PLEV’s na enige tijd weer opgehaald konden worden bij Domeinen Roerende Zaken.

Je moet dan wel bezwaar maken bij de sector strafrecht van de rechtbank in de regio waar je Onewheel, skateboard of e-step in beslag is genomen.

Op dit moment lopen er ook een aantal rechtszaken over in beslag genomen boards. Updates daarover lees je hier het eerst.

De korpsleiding liet vorig jaar weten dat het in beslag nemen van PLEV’s geen prioriteit heeft. Wij zien helaas een heel ander beeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *