Posted on

by

in

PLEV’s kunnen toenemend aantal fietsparkeerplekken ontlasten

Tendens van deze tijd is dat het aantal fietsers in steden steeds meer aan het toenemen is. In Rotterdam is het aantal fietsers de afgelopen 10 jaar met 60% toegenomen.

Veel fietsers gebruiken daarnaast het OV om door te reizen naar andere steden. Nadeel van een fiets is dat je die moet stallen en daar worstelen veel steden op dit moment mee.

Vooral in de Randstand zien we dat het toenemend fietsgebruik veel ruimte eist en dat steden en de NS constant bezig zijn om extra fietsparkeerplekken te realiseren.

Zo ook in Rotterdam waar dit jaar 1.750 extra fietsparkeerplekken worden gerealiseerd. Wat ons landelijk opvalt is dat als ze zijn opgeleverd de nieuwe plekken vaak al weer allemaal bezet zijn als je s’ochtend je fiets wil stallen.

We zien ook dat forensen regelmatig hun trein missen omdat ze hun fiets niet kunnen stallen omdat er geen plaats is. Het gebruik van PLEV’s kan dit soort problemen voorkomen.

Veel PLEV’s zijn prima geschikt om mee te nemen in het OV en het voordeel is dat als je aankomt je ook meteen weer verder kan reizen. Ander voordeel is ook dat ze geen fietsparkeerplekken nodig hebben omdat je ze gewoon kan meenemen naar kantoor of naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *