Posted on

by

in

PLEV petitie legaalrijden.nl in consumentenprogramma KASSA van BNN/VARA

Het consumentenprogramma KASSA van BNN/VARA besteedde vanavond aandacht aan elektrische steps en aan onze legaalrijden PLEV petitie. Waarom zijn die niet welkom op de openbare weg? Als voorbeeld zagen we Jimmy Smith, student in Groningen die een Segway Ninebot e-step gebruikt. 

Vervolgens zagen we Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland die vertelde in de uitzending dat hij deelsteps in het buitenland veelvuldig heeft gebruikt maar dat ze hier verboden zijn voor gebruik op de openbare weg. Helaas is het hem ontgaan dat je in het buitenland als Nederlander net als hier op een deelstep ook onverzekerd bent. Dat komt omdat we hier in Nederland nog niks hebben geregeld qua verzekeringen. Hoe dat zit kan je hier lezen.

Stomphorst zegt in de uitzending dat e-steps waarschijnlijk wel een plek krijgen op het fietspad dus dat is positief.

“Daar hebben ook wij onze punten voor ingediend. We vinden dat het niet onder bestaande wetgeving moet worden geschaard (bijzonder bromfiets) maar dat er een nieuw artikel moet komen voor tweewielers.”

TrendEwheels uit Groningen  legt in de uitzending goed en helder uit wat het verschil is tussen een bijzondere bromfiets die vooral populair is als vervanging van een scootmobiel onder ouderen en een e-step.

Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen – zegt dat je 25 kilometer per uur kan rijden op een e-step en dat, dat heel hard is en gevaarlijk kan zijn als er een hobbeltje in de weg zit. Om de petitie met 12.000 handtekeningen moet hij lachen. “Die mensen zijn eigenwijs en er zullen het toch wel blijven doen terwijl het niet mag. Als het echt gehandhaafd gaat worden en die dingen worden ook echt in beslag genomen dan leren ze het snel af”. Hij denkt echt dat we het via de officiële weg moeten doen.

Blijkbaar is het de verkeerspsycholoog volledig ontgaan waar wij mee bezig zijn. Hij heeft in ieder geval niet even de moeite genomen om onze standpunten door te nemen of de vele voorbeelden op onze legaalrijden.nl website te lezen. Dan had hij ook kunnen zien dat we al met de overheid in gesprek zijn om PLEV’s een veilige plek op de weg te geven en dat de petitie juist is gestart omdat wij het onverantwoord vinden dat er veel mensen onverzekerd op een PLEV rondrijden op de weg.

Ook jammer dat BNN/VARA niet aan hoor en wederhoor doet want aan de tafel in de studio was nog best een plekje vrij om onze standpunten te verdedigen. Nu worden we weggezet door een verkeerspsycholoog als een groep losgeslagen ramptoeristen op een e-step. Het volledige item over elektrische steps is via deze link te zien bij BNN/VARA.

https://www.instagram.com/p/B6EZvOIJYl-/?utm_source=ig_web_copy_link

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *