Posted on

by

in

Petitie voor uniforme regeling voor de legalisering van PLEV’s in Europa

Naast onze Legaalrijden petitie loopt er momenteel ook een petitie voor legalisering op Europees verband. In veel landen zijn LEV’s al toegestaan maar er zijn ook landen zoals Duitsland waar alleen e-steps met een kenteken en keuring zijn toegestaan. Er is in Europa geen afstemming met andere Europese landen. De regulering van PLEV’s in Europa is inconsistent. Sommige landen stellen ze gelijk aan fietsen, dat heeft ook onze voorkeur. ​Dat is bij persoonlijk gebruik het meest eenvoudig. 

Daarom loopt er een petitie via plevs.eu om bij het EU-parlement aandacht te vragen voor de legalisering van lichte kleine elektrische voertuigen. Doel is om een uniforme regeling te vinden voor alle EKF / PLEV’s.

Voordeel van deze petitie is dat er slechts 2000 handtekeningen nodig zijn en de teller staat al op 1480. Teken dus de petitie voor een uniforme regeling voor de legalisering van PLEV’s in Europa via plevs.eu

2 reacties op “Petitie voor uniforme regeling voor de legalisering van PLEV’s in Europa”

 1. Enrico avatar
  Enrico

  Ik hoop dat we ooit in Nederland vrijuit een elektrische step kunnen rijden zonder het risico te lopen op ontvoering.
  Er is niets mis mee 🙏

 2. Maurice avatar
  Maurice

  Ben net aangehouden met een xioami m365 pro 2. Na 5 minuten werd ik weer aangehouden. En zeiden ze dat ik mijn licht aan moest doen terwijl ik de step dan aan doe. We lopen nog zover achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *