Posted on

by

in

Parijs wil elektrische huursteps gaan verbieden

De plaatsvervangend burgemeester van Parijs, David Belliard dreigt met een verbod op huursteps. Aanleiding zijn dodelijke incidenten waar huursteps bij betrokken waren. Over het laatste incident schreven we onlangs nog een artikel. Met name door het laatste incident is er veel ophef ontstaan over de overlast van deelsteps.

De plaatsvervangend burgemeester van Parijs, David Belliar liet weten dat hij overweegt om het contract met de exploitanten van deelsteps niet te verlengen volgend jaar. In Parijs zijn op dit moment 3 verhuurders van deelsteps, Lime, het Franse Dott en TIER. Ze verhuren 15.000 elektrische steps die verspreid door de stad staan. Elke operator mag 5000 deelsteps op de straat plaatsen in 2500 geautoriseerde locaties. Per locatie kunnen 6 deelsteps geparkeerd worden.

In de Parijse voorstad Issy-les-Moulineaux zijn deelsteps vanwege overlast nu al van de straat verbannen. De burgemeester eist dat deelsteps geen last meer veroorzaken voor voetgangers, anders gaat hij iets bedenken om er weer vanaf te komen. Deelsteps zijn nu tot een snelheid van 20 KM/u toegestaan op wegen en fietspaden in Parijs. Ze geven veel vervuiling en overlast op pleinen, de stoep en ze worden bij bosjes in de Seine gedropt.

Mocht je, je afvragen waarom steden zoals Parijs überhaupt deelmobiliteit toestaan in hun steden. Het is een ook een geld kwestie. Operators van deelsteps moeten zich inkopen bij een gemeente en dat kost geld. In het geval van Parijs 1 miljoen euro.

Foto: bigdodzy

2 reacties op “Parijs wil elektrische huursteps gaan verbieden”

  1. jo avatar
    jo

    als je je eigen step koop heb je deze overlast niet meer in Parijs.maar voor ons is dat niet v belang ze moeten onze one wheels e steps ect legaliseren dan zijn wij zelf verantwoordelijk en de Nederlandse staat is weer een stuk groener.

  2. Kuro avatar
    Kuro

    Verbieden lijkt mij niet wenselijk, maar als ze optreden tegen fabrikanten die deze problemen veroorzaken rekenen ze dat automatisch door naar klanten die misbruik maken. Lijkt mij een stuk verstandiger, van verbieden komt nooit wat goeds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *