Posted on

by

in

Parijs is epicentrum van de e-step

Sinds de introductie in de zomer van 2018 is Parijs inmiddels het epicentrum van de wereldwijde e-step beweging geworden. Uit een onafhankelijk onderzoek blijkt dat binnen 1 jaar na introductie van de huursteps tussen de 0,8% en 1,9% van alle persoonlijke reizen in Parijs worden volbracht met een (huur) e-step.

Ter vergelijking, het duurde bijna 20 jaar tot het aandeel van de fiets in Parijs steeg naar 5%. Het centrum van Parijs is verantwoordelijk voor 24% van de uitstoot van broeikasgassen in de stad. Het gebruik van de e-step kan de schadelijke effecten van klimaatverandering verminderen.

Per dag worden er in Parijs 32.000 ritten gemaakt met een Lime huurstep. Sinds de introductie in 2018 zijn dat inmiddels al meer dan 12 miljoen ritten. Hiermee zijn 1,2 miljoen ritten met motorvoertuigen vervangen door e-steps en is voorkomen dat er 330 ton CO2 in de atmosfeer zou worden uitgestoten.

Lime was de eerste aanbieder van huursteps in Parijs, maar volgens onze gegevens zijn er inmiddels al meer dan 10 aanbieders van huursteps actief in Parijs. We zagen afgelopen zomer e-stepjes van Bird, Bolt, Volt, Hive, Voi, Dott, Flash, Wind, Tier en onlangs starte ook Jump van Uber. Er zijn zo’n 40.000 e-stepjes te huur in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *