Posted on

by

in

Oververhitte medeweggebruikers kunnen coronavirus makkelijk verspreiden

Onderzoekers in België en en de TU Eindhoven in Nederland hebben simulaties gemaakt die laten zien dat als je buiten gaat rondrijden op je licht elektrische voertuig ook blootgesteld kan worden aan het coronavirus via een zogenaamde slipstream van medeweggebruikers.

Tijdens het uitademen ontstaan er minuscule druppeltjes die door de lucht zweven. Hoe harder je voorganger aan het uitademen is des te meer deeltjes die er door de lucht zweven. Als je achter joggers of fietsers gaat aanrijden is het verstandig om geen 1,5 meter afstand te houden maar tenminste 10 meter. Bij hardlopers of wielrenners is het zelfs 20 meter.

Mark Rutte gaf eerder deze week aan tijdens een persconferentie dat samen sporten vanwege de crisis niet de bedoeling is: Wat voorlopig echt nog niet kan én mag, dat zijn mensen dicht op elkaar. Dat is gewoon te gevaarlijk en dus verboden. Dus ook geen groepjes wielrenners dicht op elkaar.

We zagen vandaag in de polder bij Delft en omstreken nog steeds (groepjes) wielrenners die nog net even inhalen en rakelings langs mede-weggebruikers racen, bejaarden afsnijden of ze van de weg bellen. Als je er wat van zegt schelden ze je verrot. Als je PLEV’s morgen toestaat en wielrenners verbieden op de openbare weg dan knapt het verkeer e de gemoedstoestand van recreanten daar al la minute 200% van op.

We zien ook dat ze met een groep van 12 fietsen en bij aanhouding blijven volhouden dat het 6 groepjes van twee personen zijn. Dat kan allemaal in Nederland, onverzekerd 40 rijden en bij een overtreding is er nog nooit een racefiets in beslag genomen…. of verkocht via de domeinen.

We zagen de afgelopen dagen ook dat veel gebruikers van lichte elektrische voertuigen allemaal voorzichtig aan het rondrijden zijn. Enkele zijn ook staande gehouden door de politie maar dat liep meestal uit op een praatje. Sommige kregen zelfs een compliment omdat ze een helm droegen op een e-step. Dat is positief want we hebben nu allemaal wel iets anders aan ons hoofd. Overleven in tijden van corona. Doe dus voorzichtig als je buiten gaat rondrijden en hou afstand van overhitte personen die denken dat ze Steven Kruijswijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *