Posted on

by

in

Overheid verkoopt voor uitspraak van de rechter nog steeds in beslag genomen LEVs

De politie heeft onlangs laten weten dat je (meestal) eerst een waarschuwing krijgt als je met Lichte Elektrische Voertuigen op de de openbare weg gaat rijden. Helaas worden ze ook nog steeds in beslag genomen.

Nadat de politie je LEV in beslag heeft genomen is het Russisch roulette wat er met je LEV gaat gebeuren. Als je geluk hebt blijft hij in een depot liggen totdat de rechter uitspraak heeft gedaan. We zien helaas ook nog steeds dat er voordat de rechter uitspraak geeft gedaan LEVs al zijn geveild. Dat gebeurd met e-steps, Onewheel’s, elektrische skateboards en EUC’s.

De laatste tijd zien we ook steeds vaker dat eigenaren na de uitspraak van de rechter hun LEV weer op mogen halen maar die blijkt dan vaak (alsnog) geveild te zijn via de domeinen. Je krijgt dan het bedrag van de opbrengst van de veiling ter compensatie. Dit gebeurde afgelopen maanden met een Onewheel XR met een nieuwwaarde van €1999 die geveild is voor €500, een e-step met een waarde van €900 is verkocht voor €400 en een elektrisch skateboard is verkocht voor €193 terwijl de nieuwwaarde vijf maal zo hoog was. De eigenaren worden hiervan niet vooraf op de hoogte gesteld. Het is wat ons betreft diefstal van de overheid wat nu al meer dan 1,5 jaar duurt.

Zo zijn er ook duurdere LEVs helemaal verdwenen en niet meer traceerbaar. Eigenaren krijgen dan te horen dat hun LEV is vernietigd. Goedkopere LEVs worden niet vernietigd maar geveild via de domeinen of andere veiling websites.

We raden iedereen aan van wie de beslaglegging onrechtmatig is de Staat dan wel het OM aansprakelijk te stelen voor de schade. We zien steeds vaker dat het OM in een te vroeg stadium van het strafrechtelijk onderzoek in beslag genomen goederen vernietigd of verkoopt voor een veel te lage waarde.

Mocht je dit ook overkomen dien dan na inbeslagname meteen een klaagschrift in met betrekking tot het beslag. Het is niet normaal dat de staat, de politie of het OM goederen vernietigd of verkoopt tot er een vonnis van de rechter is in een strafzaak.

5 reacties op “Overheid verkoopt voor uitspraak van de rechter nog steeds in beslag genomen LEVs”

 1. Lex avatar
  Lex

  Ik ben intussen waarschijnlijk recordhouder inbeslagnames. 3 EUCs. De eerste teruggekregen, de tweede (nieuwwaarde € 1650) geveild voor € 342, welk bedrag ik nog steeds niet heb teruggekregen ondanks vrijspraak en de derde (nieuw € 1250) vernietigd, dus daar krijg ik, ondanks de vrijspraak € 0 voor terug.
  Enige mogelijkheid: Civiele procedure tegen het OM. Ga er maar aanstaan. Als ik miljonair was zou ik het misschien doen.

  1. ubi de feo avatar
   ubi de feo

   Maybe stop buying them?
   I have an ES4 and was pulled by police in Amsterdam 2 years ago.
   They said I can’t ride it and next time I get a fine or the vehicle (oh… sorry… it’s not a vehicle) seized.
   It is now in storage waiting for this country to become civilised before I move to Italy in 3-4 years and finally ride it 😀

  2. Jeff avatar
   Jeff

   Rechtbijstandverzekering zou niet verkeerd zijn misschien 🙂

 2. GJ avatar
  GJ

  Ja wat moet je hier nog over zeggen. Heerlijk land Nederland ? Stop en neem een elektrische fiets. Kwel jezelf niet of emigreer naar een land waar je lekker op je LEV kunt ( Duitsland of België ) en je niet onder kabinet Rutte valt. 😎

  1. GJ avatar
   GJ

   Aanvulling: De LEV”s zijn verbonden maar worden door diezelfde overheid verkocht aan nieuwe particulieren die dan weer op de bon kunnen 😂 prachtig verdien model

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *