Posted on

by

in

,

Overheid verkoopt verboden vervoersmiddel

We hebben vanmiddag contact gehad met het beslagloket van het Openbaar Ministerie. Ze geven aan dat in beslag genomen elektrische skateboards en e-steps vernietigd worden omdat het verboden is om met een elektrisch skateboard op de openbare weg te rijden. Vorig jaar hoorden we nog via het OM dat goederen van waarde niet worden vernietigd maar via de domeinen geveild worden maar omdat het om een verboden voertuig gaat moet het dus vernietigd worden.

Ondertussen zien we via de ESK8 community foto’s opduiken waaruit blijkt dat de Overheid in beslag genomen goederen die vernietigd zouden moeten worden ook via de domeinen aan het verkopen is.

Zo ook een City Boss e-step onder de categorie overige vervoermiddelen. Als de Overheid je e-step of elektrisch skateboard in beslag neemt noemen ze het een verboden voertuig en als ze het via de achterdeur weer verkopen is het ineens weer een vervoermiddel…

Het is een opeenstapeling van feiten die niet kloppen. Bedragen van boetes kloppen niet, in beslag genomen vervoersmiddelen worden onrechtmatig vernietigd, voertuigen die wettelijk zijn toegestaan op de openbare weg worden alsnog in beslag genomen, rechters die de hoogte van een boete niet kennen in een strafzaak en als ze je erop wijst het negeren etc, etc.

Op de website van de Rijksoverheid staat dat je bij een aanhouding op een elektrisch skateboard, e-step of eenwieler zoals de Onewheel eerst een waarschuwing krijgt of een boete van €260. Uit ons onderzoek blijkt dat het OM regelmatig PLEV’s laat vernietigen die bij een eerste aanhouding in beslag zijn genomen. Dat klopt niet en dat zijn we samen met de ESK8 community aan het uitzoeken.

Wordt vervolgd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *