Posted on

by

in

Overheid investeert publiek geld in verboden deelsteps

Invest-NL heeft miljoenen belastinggeld gestoken in het Franse DOTT met een vestiging in Amsterdam. De aandeelhouder van Invest-NL is het ministerie van Financiën en daarmee heeft de Nederlandse overheid geld geïnvesteerd in LEVs die in Nederland verboden zijn.

De Deelsteps van DOTT komen niet door de RDW keuring vanwege de extreem hoge eisen. Vreemd is ook dat de overheid in DOTT investeert omdat de bedoeling van het fonds vooral is om Nederlandse bedrijven te helpen. DOTT is Frans maar doet zich voor als Nederlands. Vermoedelijk vanwege ons interessante belasting klimaat.

Invest-NL is een private onderneming die gefinancierd is met publieke middelen. Doel is om duurzame technologie een financiële boost te geven.

Er zijn in Nederland op dit moment ook verzekeraars bezig met het investeren in e-steps voor persoonlijk gebruik die via een RDW keuring exclusief de weg op mogen. Blijkbaar is dat een nieuw verdienmodel omdat ze dan ook meteen een WAM verzekering kunnen verkopen.

Wij vinden dat een zorgelijke ontwikkeling omdat je daarmee de markt en de keuzevrijheid van consumenten aantast. Daarbij gaat het vooral om geld verdienen en niet om wat de gebruikers van LEVs zelf willen.

Foto: Leighton Kille/The Conversation France , CC

4 reacties op “Overheid investeert publiek geld in verboden deelsteps”

 1. Lex avatar
  Lex

  O, dus het gaat om geld en niet om dienstbaarheid aan de gemeenschap?
  Dit zal dan toch wel een uitzondering zijn?
  Had ik misschien toch niet op de Partij tegen de Burger moeten stemmen?

 2. Jakub avatar
  Jakub

  Het grappigste is dat overheid zelf ook steps heeft verkocht terwijl die illegaal zijn

 3. GJ avatar
  GJ

  Goedemorgen mensen even wakker worden. We zijn naïef! Er is maar 1 reden in Nederland en dat is belastinggeld, kenteken kosten met btw, enzo om LEV”s in te voeren. Je bent geboren als belasting slaaf en dat blijf je in Nederland zonder dat er gratis onderwijs e.d. Tegenover staat laat staan vrijheid. Ik als 62 jarige ben teleurgesteld na 46 jaar werken wat een moeilijke toekomst de jeugd heeft en zal hebben. En laten we het niet over domme Corona beleid hebben. Neem je LEV mee en ga weg uit dit land. Me too op kort termijn. Zoon is tijdens Corona naar Amerika gevlucht en is daar super happy met indiaanse en is zelfs al gevaccineerd. Hulde aan Biden! Schande kabinet Rutte!

  1. Hendrik avatar
   Hendrik

   Ik denk dat we het hier in Nederland zo slecht nog niet hebben en gemiddeld genomen hebben we het met veel dingen zoals zorgstelsel hier echt wel beter dan Amerika.

   Los daarvan is het wel jammer hoe traag sommige dingen zoals legalisatie van LEV hier vaak gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *