Posted on

by

in

Over de elektrische (deel) step valt een hoop te vertellen

Bij Sommige berichten in de media denken we wel eens van waarom hebben jullie niet even met ons gebeld? Zo ook met een bericht in de Telegraaf over de elektrische step van de Lifestyle redactie. Ze spreken over een trend die nog niet overal is toegelaten. Volgens het artikel kan je wel in je woonstraat rondsjezen, maar in een drukbevolkte stad is dat een heel ander verhaal.

In het artikel staat dat een e-step luchtbanden moet hebben en omdat ze die niet hebben zijn ze hier niet toegelaten. Daarbij een verwijzing naar de invalidenvoertuigen met zadel die ze in Nederland dankzij de extreme eisen van de RDW ook een e-step noemen. Om op zo’n afzichtelijk lelijk ding te rijden moet je minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een (brommer) rijbewijs. Niet de Persoonlijke Lichte Elektrische voertuigen waar wij voor staan in de petitie.

Als je in Nederland met een niet gekeurde e-step gaat rondrijden riskeer je volgens de Telegraaf een boete van €180. Dat klopt niet want dat is €260 volgens de Rijksoverheid maar uit ervaring weten we inmiddels dat bedragen van meer dan €400 realistischer zijn.

Tot slot lezen we in het artikel dat de step in Londen al massaal verhuurd wordt. Onwetende toeristen lopen volgens de Telegraaf het gevaar een boete te krijgen. Zover wij weten staan er een handjevol deelsteps op een afgesloten campus in Londen maar rijden ze (nog) niet op de openbare weg.

We hebben de Telegraaf vorig jaar getipt dat Nederlanders die op vakantie gaan en een deelstep huren in het buitenland vrijwel altijd onverzekerd zijn. Dit omdat we hier nog niks hebben geregeld. Helaas is daar niks mee gedaan.

We hadden de Lifestyle redactie van de Telegraaf input kunnen geven voor een artikel wat dan ook feitelijk klopt en ze ook nog in contact kunnen brengen met de Nederlandse deelstep coalitie voor een interessant verhaal. Gemiste kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *