Posted on

by

in

Outline van het nieuwe toelatingskader voor LEVs niet naar de Tweede Kamer gestuurd

Er is iets geks aan de hand. We hadden begrepen dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de outline van het nieuwe toelatingskader voor LEVs voor het zomerreces naar de Tweede Kamer zou sturen. Dat reces is inmiddels ingegaan en er is helemaal niks naar de Tweede Kamer gestuurd.

Wij hebben onlangs ook nog vragen naar het ministerie van I&W gestuurd waarop we nog geen reactie hebben gekregen. Via de binnenlijn horen we wel dat het ministerie in achterkamertjes in gesprek is met leveranciers van deelsteps en dat er al mensen inzage hebben gehad in een tussentijds concept van het LEV-kader. We blijven vrolijk afwachten maar moeten wel constateren dat er weer iets is toegezegd wat niet is nagekomen.

Veel moet je ook niet verwachten van het nieuwe LEV-kader want de lijn van het kabinet is duidelijk. Keuringen (net als nu), verzekeren als een brom- of snorfiets met een verzekeringssticker. Die keuringen houden in dat alle LEVs die nu al te koop zijn en al rond rijden nooit legaal op de weg mogen rijden.

In het najaar komt de Europese Commissie met plannen voor Europese regelgeving voor LEV’s. Daarin staan hopelijk aanbevelingen in hoe het met de keuringen moet en of er verder onderzoek voor wetgeving nodig is. Gelijkstellen aan een fiets ligt voor de hand want dat doen ze nu ook al in 18 Europese lidstaten.

Tot die tijd kan je, je stem laten horen zoals bij onze demonstratie in Amsterdam op zaterdag 10 juli!

2 reacties op “Outline van het nieuwe toelatingskader voor LEVs niet naar de Tweede Kamer gestuurd”

  1. Jakub avatar
    Jakub

    Hierdoor denk ik dat het sneller gelegaliseerd gaat worden door EU zelf dan door NL

  2. Amin avatar
    Amin

    Ik vind elektrische step beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *