Posted on

by

in

Openbaar Vervoer is infectiehotspot voor coronavirus

Afgelopen week scheven we een bericht met een oproep aan het kabinet om PLEV’s tijdens de corona pandemie te gedogen. Aanleiding was een oproep van de regering om niet meer gebruik te maken van het openbaar vervoer tijdens de corona crisis. In Nederland geld dit voor ouderen en mensen met een lagere weerstand.

We hebben even opgezocht of we in Nederland nu niet te makkelijk zijn (net zoals met de scholen) om alleen te ontraden dat kwetsbare mensen het Openbaar Vervoer gebruiken.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de kans op besmetting tot zes keer hoger is in het OV. Volgens wetenschappers zijn het infectiehotspots, in Nederland mag je er nog gewoon gebruik van maken. In andere landen raden ze af om het OV te gebruiken tijdens de corona crisis.

Wereldwijd zien we dat mensen het OV mijden zelfs als er elke dag mannentjes in witte pakken de hele trein met desinfectie spray ontsmetten. In Nederland zien we dat de NS het contact tussen medewerkers en reizigers beperkt en minder spitstreinen laat rijden. In de bus zien we dat ook met een provisorisch lintje die de reizigers bij de bestuurder moet weghouden. Infectiehotspots die vermoedelijk ook nooit ontsmet worden met desinfectie spray.

Veel eigenaren van PLEV’s willen geen gebruik meer maken van het openbaar vervoer om zichzelf te beschermen tegen het coronavirus. Daarom hier nogmaals de oproep aan het kabinet om Persoonlijke Lichte Elektrische Voertuigen te gedogen tijden de corona crisis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *