Posted on

by

in

Online stakeholdersessie nationaal toelatingskader LEV zet de laatste puntjes op de i

Vorig jaar hebben we op uitnodiging van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) samen met andere stakeholders via online bijeenkomsten gesproken over het toelatingskader voor Lichte Elektrische Voertuigen (LEVs). Op basis van deze sessies is een raamwerk tot stand gekomen voor het toekomstige LEV-kader. De Tweede Kamer heeft in december 2020 daarvan een outline ontvangen. Wij hebben onze input gegeven voor het raamwerk maar die is niet meer terug te vinden in de outline die naar de Tweede Kamer is gestuurd. 

In de outline worden specifiek de ANWB, BOVAG, Fietsersbond, RAI Vereniging, SWOV, RDW, Verbond van Verzekeraars, VNG en VVN genoemd. Legaalrijden was ook bij deze sessies aanwezig maar onze naam en onze input zien we niet terug in de outline. Het is vreemd dat hiermee tienduizenden LEV gebruikers genegeerd zijn. Het lijkt er meer op dat de wensen van andere stakeholders ingewilligd zijn. De RDW wil graag keuringen en krijgt ze, het Verbond van Verzekeraars wil kentekenplicht plus verzekering, de Fietsersbond wil helemaal geen LEVs op het fietspad en doet er alles aan om de komst van LEVs te blokkeren en het SWOV zet ze weg als levensgevaarlijk en vergelijkt ze met de Stint. Zo kunnen we nog wel even doorgaan maar je begrijpt dat er een ruime meerderheid is tegen onze wensen zoals we die beschreven hebben in onze position paper. 

Deze week kregen we een nieuwe uitnodiging van het ministerie van IenW om op 15 april de online stakeholdersessie nationaal toelatingskader LEV bij te wonen. Doel is om er een interactieve bijeenkomst van te maken met deelsessies. Net als voorgaande workshops zullen we ook aan deze deelnemen. Een week eerder op 7 april hebben we nog een online gesprek met Cora van Nieuwenhuizen waar we onze position paper namens de gebruikers van LEVs virtueel zullen aanbieden. Nou maar hopen dat ze de minister voor die tijd niet vragen als informateur. Gratis tip van ons…. Klaas Dijkhoff heeft nog wel tijd.

Foto’s Cameron Venti en Martin Nordström

Eén reactie op “Online stakeholdersessie nationaal toelatingskader LEV zet de laatste puntjes op de i”

  1. Hendrik Schokker avatar
    Hendrik Schokker

    Jammer dat de politici te veel bezig zijn met eigen status, macht en toeslagenaffaires verzwijgen of wegmoffelen. Ze hebben geen tijd meer over om zich in te zetten voor een goed beleid en een beter Nederland.

    Het hoeft allemaal zo moeilijk niet, in plaats van naar organisaties met sterk financieel eigenbelang te luisteren kunnen ze ook even kijken naar landen waar ze er al veel ervaring mee hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *