Posted on

by

in

Ongevallen met deelsteps en e-steps

Via We-all-wheel kregen we uitgebreide informatie over ongevallen met deelsteps. Wat opvalt is dat vrijwel de meeste ongevallen (In sommige steden zelfs 90%) eenzijdig zijn en vrijwel altijd door een valpartij komt. De oorzaak komt vaak (30%) door alcohol en door onervarenheid. Bij meer dan 30% van de ongevallen is er ook sprake van hoofdletsel. Bij forenzen die zelf een e-step gebruiken zien we vrijwel nooit ongevallen.

Een bevestiging van wat eerder al hoorden vanuit België. We spraken deze zomer een arts die op de spoedeisende hulp werkt in Antwerpen, hij wist ons ook te vertellen dat de meeste ongevallen s’avonds gebeuren met een slok op.

Op basis van de huidige statistieken van deelsteps kan je niet stellen dat ze veiliger of onveiliger zijn dan andere lichte elektrische voertuigen zoals bijvoorbeeld e-bikes. In Nederland rijden nu al duizenden e-steps rond waarvan de meeste illegaal zijn. Statistisch gezien kan je daarvan enkele tientallen ongevallen met letsel per jaar verwachten.

Bron: We-all-wheel

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *