Posted on

by

in

Onderzoeksraad voor Veiligheid vergeet elektrisch skateboard in infographic

De Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceerde gisteren een rapport met aanbevelingen voor licht gemotoriseerde voertuigen. Bij dat rapport is een infographic gemaakt en het eerste wat ons opvalt is dat er een Hoverboard te zien is. Wij zien dat als kinderspeelgoed en wat ons betreft niet geschikt voor toelating op de weg. Het is geen vehicle grade vervoermiddel voor de first en last mile.

Daarbij is het algemeen bekend dat Hoverbards spontaan ontbranden vanwege de goedkope componenten zoals de accu. Met die kennis is het eigenlijk nog vreemder dat de onderzoeksraad dit soort producten meeneemt in een infographic als aanbeveling.

Wat geheel ontbreekt op de infographic van de Onderzoeksraad is het elektrisch skateboard? Zouden ze nou echt nog nooit gehoord hebben van Casey Neistat, een Boosted Board of een Evolve? We vrezen van wel.

Op de tekening zien we dat een zelfbralancerend voertuig is toegelaten, een Onewheel is dat ook maar daar is nog steeds erg veel verwarring over. Een kind kan op dit plaatje zien dat een elektrische bakfiets veel gevaarlijker is in het verkeer dan een elektrisch skateboard, e-step of een Onewheel.

Wij als gebruikers, lobbyisten en retailers willen graag meepraten. Ook met de Onderzoeksraad… gratis en echt het is niet zo ingewikkeld. Praat gewoon eens met gebruikers van het eerste uur of kom PLEV’s naar keuze testen. Dan kunnen we ook vertellen dat er onder de huidige Nederlandse PLEV gebruikers vrijwel geen ongevallen plaatsgevonden hebben het afgelopen jaar. Een fiets is op dit moment echt veel gevaarlijker in het verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *