Posted on

by

in

OM laat Boosted Board vernietigen zonder enige kennisgeving

Eind oktober is er in Utrecht een Boosted Board door de politie in beslag genomen. De agent zei nog tegen de eigenaar van het Boosted Board dat het onzin is maar regels zijn regels.

Vandaag zocht hij contact met politie en toe kreeg hij te horen dat zijn board al vernietigd is.

Het is vrij normaal dat je na een vonnis van het OM nog 14 dagen de tijd hebt om in beroep te gaan maar nu is zonder enige kennisgeving een Boosted Board van €1700 vernietigd.

Vreemd want eigenaren van een Boosted Board ontvangen meestal een boete van €419 en daarna krijgen ze meestal hun board terug met een waarschuwing. Het OM midden Nederland heeft blijkbaar andere regels dan de rest van Nederland.

Goederen die naar de mening van het Openbaar Ministerie of de rechter niet meer in de maatschappij terug mogen komen, worden vernietigd. Dat geldt ook voor goederen met weinig of een zeer geringe waarde. Dat laatste lijkt ons in dit geval onwaarschijnlijk en dat een elektrisch skateboard gevaarlijk is voor de maatschappij is nieuw voor ons.

We hebben nog even gebeld met het beslagloket en daar wisten ze ons te melden dat er wel vaker PLEV’s worden vernietigd, vooral uit de regio Amsterdam.

Wordt vervolgd.

Eén reactie op “OM laat Boosted Board vernietigen zonder enige kennisgeving”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *