Posted on

by

in

NS loopt voorop met urban mobility van en naar NS stations

We schreven al eerder dat steeds meer grote bedrijven “onze” mobiliteit van nu niet meer zien als iets in de toekomst. Een van die bedrijven is de NS. NS vervoert in Nederland dagelijks 1,2 miljoen reizigers en als die reizigers ergens aankomen moeten ze meestal nog verder reizen. Dat kan met OV, deel of OV-fiets maar een PLEV zou daar natuurlijk perfect bij aansluiten.

Een PLEV ligt wat ons betreft al gauw voor de hand en de NS is achter de schermen aan het onderzoeken hoe een reis van deur tot deur in de toekomst eruit zou kunnen zien. Bezoekers van de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven kunnen op een speciaal parcours van de NS de voor- en nadelen van nieuwe vormen van vervoer ervaren.

NS heeft een voorkeur voor vervoer dat elektrisch is en gedeeld kan worden en zo zagen we op het parcours van de NS in Eindhoven tussen de OV fietsen nu al de deelsteps van het van oorsprong Franse DOTT staan. Het hoofdkantoor zit overigens in Amsterdam.

Op het parcours zijn naast de deelsteps van DOTT ook elektrische skateboards en Onewheels te testen onder begeleiding van Fatdaddy. De Dutch Design Week is nog te bezoeken tot en met 27 oktober.

Het NS Mobility Experience test circuit is te vinden op locatie:

Strijp T, Gloeilampplantsoen (te bereiken via station Strijp-S of via verbindingsbrug Strijp S & T)
Dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *